De Vries’da Play-Off inancı

De Vries’da Play-Off inancı

Torku Konyaspor Basketbol Kulübünün başarılı oyuncusu Troy De Vries kulübün resmi internet sitesine verdiği özel röportajda bir çok konu hakkında konuşurken takımın Play-Off oynayacağına inandığını söyledi

Türkiye Basketbol Liginde mücadele eden Torku Konyaspor’un sayı lideri oyuncusu Troy De Vries kulübün resmi internet sitesine verdiği röportajda bir çok soruyu yanıtladı. De Vires bu sezon Play-Off oynamak istediklerini ve başarısının sırrını anlattı. De Vries şunları söyledi: Öncelikle ben ve ailem bu şehri çok sevdik. Kariyerimin çoğunu İspanya’da geçirdim ve biliyorsunuz böyle büyük bir değişim yaşamak ülke değiştirmek her zaman zordur. Sizi nelerin beklediğini tahmin edemezsiniz. Konya’da şimdiye kadar olumsuz bir durum hiç yaşamadım. Karım ve iki kızımla beraber buradayız ve onlar da son derece mutlular. Büyük kızım okula başlayacak ve biraz Türkçe öğreniyor. Şu anda da Türkçe konusunda benden daha iyi durumda. O şanslı, arkadaşlarıyla oynarken sürekli Türkçe duyuyor ve konuşup, anlamaya çalışıyor ama benimle kimse Türkçe konuşmuyor. Diğer taraftan kulübümden de çok memnunum. Play-off  takımı olduğumuzu düşünüyorum ve bu sezon Konya’ya play-off heyecanı yaşatacağımıza inanıyorum.”

AZİZ BEKİR İYİ BİR İNSAN

“Antrenörümüz gerçekten çok iyi bir insan. Kendimizi geliştirmek ve hedeflerimize ulaşabilmek için bizi zorluyor. Bu da hem oyuncular hem de takım için itici bir güç oluşturuyor. Her takımı yenebileceğimize inanıyor ve bizi de inandırıyor”

SIKI ÇALIŞTIM

“Bence iyi bir şutör olabilmek için en önemli şey sıkı çalışmaktır. Bazıları size doğuştan iyi şutör olunabileceğini söyler ama ben buna katılmıyorum. Yetenek herkeste vardır ama çok çalışmazsanız iyi bir şutör olamazsınız. Maçlar dışında yaptığım çalışmalarda attığım şut sayısı belki de milyonları geçmiştir”

TBL ÇOK İYİ BİR LİG

“TBL çok iyi bir lig ve fazla iyi oyuncu var. Sanıyorum şu anda Avrupa’daki en zor liglerden birisinde forma giyiyorum ve burada oynamaktan dolayı da çok mutluyum. Yabancı kuralı ile ilgili aslında benim için çok bir şey fark etmedi. Rotasyon kolaylaştı, sakatlık olduğunda yaşanan çaresizlik ortadan kalktı. Kim hazırsa ve en iyi durumdaysa oyuna o giriyor. Bazen 3-4 Türk oyuncu da aynı anda sahada olabiliyor”

BARAJI GEÇTİM AMA O MAÇI KAYBETTİK

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında çok özel bir maç oynadın ve 38 sayı atarken TBL’deki 500 sayı barajını da aştın.

Evet, çok fazla sayı attım ama kaybetmekten nefret ediyorum. Mükemmel oynadığımı düşünmüyorum eğer öyle olsaydı kazanırdık. Kaçırdığım bir iki şut bana ve takımıma pahalıya patladı. Kendimi eleştirmeliyim ve bunu her zaman yapıyorum”

HER MAÇI KAZANMAK İÇİN ÇIKIYORUZ 

“Oynadığımız her maçı kazanmak için çıkıyoruz, bu ligin son noktası şampiyon olmaksa bizim de bu hedefimiz var demektir”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.