Dbp Sonuç Bildirgesinde Öcalan'a Özgürlük Vurgusu Yapıldı

Dbp Sonuç Bildirgesinde Öcalan'a Özgürlük Vurgusu Yapıldı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Parti Meclisi (PM) ve belediye eş başkanları toplantılarının ardından sonuç bildirgesi açıklandı. Toplantılarda siyasal süreç, bölgedeki gelişmelerin yoğunca tartışıldığı ve çeşitli sonuçlara ulaşıldığı...

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Parti Meclisi (PM) ve belediye eş başkanları toplantılarının ardından sonuç bildirgesi açıklandı. Toplantılarda siyasal süreç, bölgedeki gelişmelerin yoğunca tartışıldığı ve çeşitli sonuçlara ulaşıldığı belirtilerek, ‘Türkiye’de Kürt Halk Önderi’ diye tanımladıkları Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne vurgu yapıldı.

Öcalan’ın başlattığı çözüm sürecinin önemli bir aşamaya geldiği belirtilen bildiride, “Bu süreç 40 yıllık savaşın barışını gerçekleştirmek açısından oldukça önemli ve günü birlik siyasete de kurban edilemeyecek kadar değerlidir. Her ne kadar AKP hükümeti bu süreci başarıya ulaştıracak sorumluluklarını yerine getirmekte ağır davransa da Öcalan’ın ve Kürt Özgürlük Hareketinin çözüm kararlılığı devam etmektedir. Bu sürecin başarıya ulaştırılması sorumluluğu her şeyden önce demokratik siyasetin ve kurumlarınındır.” denildi.

Öcalan’ın 15 yılı aşkın bir süredir tek başına ağır tecrit koşullarında tutulduğu, bu durumun geliştirilen çözüm sürecinin ruhuna uymadığının toplantıda yoğunca tartışıldığına işaret edilen bildiride, Öcalan’ın özgürlüğüne dönük yürütülen imza kampanyasının bu sürecin ilerletilmesinde, sahiplenilmesinde ve ileride tekrardan bir savaş gerçekliğiyle yüz yüze kalınmaması için de en önemli faktör olduğunun bilinen bir gerçek olduğu ifade edildi.

DBP bildirisinde, “Partimiz imza kampanyasının sahiplenilmesinde ve kampanyaya ivme kazandırılması konusunda da tekrardan bir irade ortaya koymuştur. Başta kadın ve gençlik olmak üzere tüm demokrasiden yana olan çevreleri de imza kampanyasını sahiplenmeye çağırıyoruz. Bugünün 1 Eylül Dünya barış günü olması vesilesiyle eşit, özgür, demokratik bir yaşamın yaratılması için mücadele veren tüm kesimlerin, tüm insanlığın dünya barış gününü kutluyor, onurlu bir barışın gerçekleşeceğine olan inancımızı tekrardan belirtiyoruz. Başlayan barış sürecinin tamamına erdirilmesinin barış elçisi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünden geçtiğini, bu durumun onurlu bir barışı taçlandıracağını belirtiyoruz.” cümleleri yer aldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.