"Davutoğlu'nun Telaffuz Edilmesi, Başbakan İlan Edildiği Anlamına Gelmiyor"

"Davutoğlu'nun Telaffuz Edilmesi, Başbakan İlan Edildiği Anlamına Gelmiyor"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Taner Yıldız, Çankaya Köşkü'nde dün akşam ki veda resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu Başbakan olarak işaret etmesini, "Bu ismin önceden telaffuz ediliyor olması,...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Taner Yıldız, Çankaya Köşkü'nde dün akşam ki veda resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu Başbakan olarak işaret etmesini, "Bu ismin önceden telaffuz ediliyor olması, ilan edildiği anlamına gelmiyor.’’ diye yorumladı.

Bakan Taner Yıldız, Pi Makina şirketince yapımı tamamlanan yerli ‘Derin Petrol Sondaj Kulesi’nde incelemelerde bulundu.

Kule incelemesi öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Yıldız, Abdullah Gül'ün dün akşamki veda resepsiyonunda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu Başbakan olarak işaret etmesine yönelik soruya "Bu ismin önceden telaffuz ediliyor olması, ilan edildiği anlamına gelmiyor.’’ karşılığını verdi.

Gül’ün bu tür konularda kayıtsız kalmasının söz konusu olmadığına işaret eden Yıldız şöyle devam etti: ‘’Cumhurbaşkanımız şöyle bir ifadeyi de kullandı. Öyle görünüyor ki Sayın Ahmet Davutoğlu ön plana çıkıyor, dedi. O, bir isim açıklama olarak anlaşılmaması lazım. Biliyorsunuz Sayın Başbakanımızın yeni seçilen cumhurbaşkanımızın da yarın yapacağı son toplantı ile beraber, bu resmiyet kazanmış olacak. Ama bu ismin önceden telaffuz ediliyor olması, açıklandığı anlamına, bu ismin ilan edildiği anlamına gelmiyor. Sayın Başbakanımız da, Sayın Cumhurbaşkanımızın da kastının bu olduğunun dün akşam özellikle görmüş olduk. Sayın Başbakanımızın seçilen cumhurbaşkanımızın da bir kısım istişare süreçlerini tamamladıktan sonra, il başkanları MYK sürecini tamamladıktan sonra, bunun açıklanacağını belirtmişti. O yüzden yarın akşama da bu süreç tamamlanmış olacak.’’

Yıldız 30 Ağustos'tan sonra kurulacak yeni hükümetin yeni başbakanla beraber, yine doğruları yapacağını savunarak,"Doğruları yaptıkça daha fazla güçleneceğine olan inancımızı hep beraber, burada bir kez daha ifade ediyoruz. Bütün arkadaşlarımızla beraber, hangi görevde olursa olsun hemen yanı başında olacağımız ve güçlü Türkiye’nin en önemli hükümetlerinden birisi olacağını, burada belirtmek istiyorum." dedi.

"SEVMEYENLER SİTEM ETMEZLER SİTEM SEVGİDEN KAYNAKLANIR"

Taner Yıldız, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bizim cenahtan tarafıma yapılan saygısızlıkları da buradan hatırlatmış olmak istiyorum' dedi; yeni kuşağı işaret etti. Kırgın mı sizce neden böyle bir saygısızlığı hatırlatma ihtiyacı duydu?" sorusunu da, "Sevmeyenler sitem etmezler. Sitem sevgiden kaynaklanır. Abilerin, kardeşlere, babaların oğullara, her zaman yapabileceği bir şeydir, aile içi bir durumdur. O yüzden ben bunu, bu çerçeveden değerlendirilmesini doğru anlamak adına, iyi olacağı kanaatindeyim. Sayın Cumhurbaşkanımız, görevi devredecek olduğu bir noktada bunu paylaşmıştır, diye ben böyle anladım ve böyle gördüm.’’ diye cevapladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.