Davutoğlu'nun Meram'daki komşuları çok mutlu

Davutoğlu'nun Meram'daki komşuları çok mutlu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkan adayı olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun geçeceğini açıklaması, Davutoğlu'nun Konya'daki konutunun bulunduğu merkez Meram ilçesindeki Kürden Mahallesi'nde büyük sevinç yaşandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkan adayı olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun geçeceğini açıklaması, Davutoğlu'nun Konya'daki konutunun bulunduğu merkez Meram ilçesindeki Kürden Mahallesi'nde büyük sevinç yaşandı.

Başbakan Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkan adayını açıkladığı dakikalarda, Davutoğlu'nun Konya'daki konutunun bulunduğu Kürden Mahallesi'nden bazıları, muhtar Mustafa Erkek'in evinde toplandı.

Davutoğlu'nun adının açıklanmasıyla mahalleli, sevincini alkışlayarak ve birbirlerine sarılarak kutladı. "Hayırlı olsun Başbakanlığınız Konyamızın gururu Sayın Ahmet Davutoğlu" pankartını mahalle girişine asan Erkek, duygularını AA muhabiriyle paylaştı.

"Çok heyecanlıyım" diyen Erkek, tüm dünyaya Davutoğlu'nun adaylığının hayırlı olması temennisinde bulundu. Davutoğlu'nun çok mütevazi bir insan olduğunu dile getiren Erkek, "Bayramlarda muhakkak mahalleliyle bir araya gelir. Çocukları sevindirir. Bizleri kendi konutuna davet eder" diye konuştu.

Dört yıldır Davutoğlu'nun mahallelerinde ikamet ettiğini aktaran Erkek, şunları kaydetti:

"Evine ziyarete gittiğimizde kendisi sandalyede oturur, bizi koltuklara oturtur. Mahallede birini gördüğünde selam vermeden gitmez. Mahallemizde herkesin siyasi görüşü ne olursa olsun Davutoğlu'na sevgi ve saygı duyuyor. Bazen kendisiyle şakalaşıyoruz. Daha önce Dişişleri Bakanı komşusuyduk şimdi Başbakanın komşusu olduk. Çok mutlu ve sevinçliyiz. Hep bana, 'ben Türkiye Cumhuriyetinin Dışişleri Bakanıyım siz bu mahallenin cumhurbaşkanısınız' diye takılırdı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.