Davutoğlu'ndan sert mesajlar

Davutoğlu'ndan sert mesajlar

AK Parti Grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, barıştan bahsedenlerin önce şehitlerin hesabını vereceğini söyledi.

"Bugün dahi barıştan bahsedenler önce şehit edilen güvenlik güçlerinin hesabını verecek; o günlerde hiç kınama duydunuz mu? Üç maşalı bir saldırı ile aziz milletimiz ve devletimiz karşı karşıyadı."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'de AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, 7 Haziran'dan bugüne 657 terör olayı gerçekleştirildiğini, DAEŞ , PKK ve DHKP-C'nin eşzamanlı saldırılara başladığını belirtti.

Davutoğlu, "Üç ayaklı saldırının hedefi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir, demokrasimizdir, insan haklarıdır.  Saldırıların ikinci hedefi kamu düzeni, üçüncü hedefi Türkiye'nin uluslararası itibarıdır" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "Bazıları ortak deklarasyon çağrımıza cevap vermemiş olsalar da AK Parti kadroları ayaktayken Türk demokrasisi ayaktadır, ayakta olmaya devam edecektir" dedi.

"Verilen bilgi kaç dakika sonra Kandil'e ulaşacak?"

Davutoğlu "Bir şehit verirsek, o şehidin verilme talimatını veren odaklara karşı her türlü harekatı yapmaya devam edeceğiz. Bizim sabrımızı, kararlılığımızı test etmesinler. Bir arslanımızı kaybetmiş olabiliriz ama Anadolu'nun binlerce, yüz binlerce arslanı ayaktadır, ayakta olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"Terör ve ülkenin demokrasisi, geleceği söz konusu olduğunda açık tavır sergilemeyenlerin, teröre karşı mücadele konusunda bilgilendirilme hakları olmadığını" vurgulayan Davutoğlu, "Verilen bilgi kaç dakika sonra Kandil'e ulaşacak', bundan dahi emin değilsek nasıl bilgilendirme yapabiliriz?" diye sordu.

"Herkesin tavrını açık ve net ortaya koymak zorunda olduğunu" belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"DEAŞ terörünü kınadıkları gibi PKK terörünü de kınayabildikleri gün, biz de onların çağrılarına cevap verir, oturur konuşuruz. Bunları yapmadıkları sürece millet nezdinde de bizim nezdimizde de sanık sandalyesindedirler, hesap verme makamındadırlar."

Başbakan Davutoğlu "Nasıl onlar noktasal değil eş zamanlı ve kapsamlı bir saldırıda bulunmuşlarsa, biz de bu operasyonları noktasal operasyon olarak görmüyoruz; eş zamanlı olarak, 3 değil 33 terör örgütü ile de mücadele etmeye kudretimiz yeter ve bu kudreti göstereceğiz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.