Davutoğlu’ndan Mhp Ve Hdp’ye: Provokasyon Ve Tahrikle Siyaset Yapılmaz

Davutoğlu’ndan Mhp Ve Hdp’ye: Provokasyon Ve Tahrikle Siyaset Yapılmaz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partileri HDP ve MHP’ye, “İki aylık dönemde HDP’nin en ufak bir barışçıl çağrısını duydunuz mu? Provokasyon tahrikle siyaset yapılmaz. MHP, birçok konuda milli birliği öne çıkaran tutumu ile bu...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partileri HDP ve MHP’ye, “İki aylık dönemde HDP’nin en ufak bir barışçıl çağrısını duydunuz mu? Provokasyon tahrikle siyaset yapılmaz. MHP, birçok konuda milli birliği öne çıkaran tutumu ile bu söylemle yükselen bir parti. Ama çözüm süreci ile ilgili hükümetimizin koyduğu iradeye sürekli eleştiri getiriyor. Şimdi soruyorum MHP yetkililerine: Bu toprakların birliği ve beraberliğini teminat altına alacak olan politikanız nedir? Çıkın ve anlatın.” dedi.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Afyon’da gerçekleştirilen 23. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılışında konuştu. Burada CHP’yi istifa eden Emine Ülker Tarhan’ın sözleriyle eleştiren Davutoğlu’nun bir sonraki hedefi ise HDP ve MHP oldu.

HDP ÇÖZÜM SÜRECİNİ SABOTE ETMEK İÇİN ÇOCUKLARI SOKAĞA SÜRDÜ

CHP’ye yönelik eleştirilerinin ardından HDP ve MHP’yi de eleştiren Davutoğlu, "CHP böyle de, HDP ne yapıyor? Bütün bu iki aylık süreç içinde HDP’nin yaptığı tek şey biz çözüm süreci iradesini ortaya koyarken onlar çözüm sürecini sabote etmek için, gencecik çocukları sokağa sürdüler. Tahrik ettiler. Suriye’deki olayları bahane ederek Türkiye’deki barış ve huzuru tehdit etmeye kalktılar. Sonra aralarından yine aynı CHP gibi birçokları çıktı, günah çıkardı ‘yanlış yaptık’ diye. Biz de zannettik ki bu yanlışlarından ders alırlar. Tekrar bu sefer bugün için 1 Kasım için çağrıda bulundular. Dün tekrar kendilerini uyardım. Toplantı ve gösteri yapma herkesin hakkıdır onu koruruz. Ama şiddete yönelirse kim yönelirse yönelsin ona karşı en etkin tedbiri alırız.” dedi

PROVOKASYON VE TAHRİKLE SİYASET YAPILMAZ

“İki aylık dönemde HDP’nin en ufak bir barışçıl çağrısını duydunuz mu?” diye soran Davutoğlu, şöyle kaydetti: "Provokasyon tahrikle siyaset yapılmaz. MHP, birçok konuda milli birliği öne çıkaran tutumu ile bu söylemle yükselen bir parti. Ama çözüm süreci ile ilgili hükümetimizin koyduğu iradeye sürekli eleştiri getiriyor. Şimdi soruyorum MHP yetkililerine: Bu toprakların birliği ve beraberliğini teminat altına alacak olan politikanız nedir? Çıkın ve anlatın. Biz o istiklal ordularının peşinde bulunan her bir kardeşimizi eşit vatandaş olarak görüyoruz ve Türkiye’nin doğusunda da varız batısında da varız kuzeyinde de varız güneyinde de varız. Kim ne yaparsa yapsın kahraman belediye başkanlarımız il başkanlarımız Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki bir kere daha selamlıyorum. O kahramanları selamlıyorum. Onların her biri milli birliğimizin bulundukları yerdeki kaleleridir. Peki siz neredesiniz? Orta Anadolu’da Batı Anadolu’da milli birlik nutukları atmak Türkiye’nin milli birliğini teminat altına almaz. Türkiye’nin her yerinde al bayrağı dalgalandırmayan hiç kimse milli birlik iddiasında bulunamaz. Biz bu anlamda Türkiye’yi kuşatan tek partiyiz.”

DİYARBAKIR HAPİSHANELERİNDE YAPILANLAR KONYA’DA OLSAYDI YİNE KARŞI ÇIKARDIK

Milli iradeye dayalı siyasetin esasının bütüncül ve içselleştirici siyaset olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Yani kimseyi dışlamayan siyasettir. Şu veya bu rengi dili konuşuyor diye eğer onları doğuştan gelen bu özelliklerinden uzaklaştırmak için bir politika takip ediyorsanız bu hem gayri insanidir hem gayri millidir hem de bu ülkeye ihanet ölçüsünde sonuçlar doğurur. Bugün terör belası ile uğraşıyorsak 12 Eylül’ün baskıcı tek tipçi askeri diktasının getirdiği yöntemler sebebiyle uğraşıyoruz. Diyarbakır hapishanelerinde yapılanlar Konya’da ya da Edirne’de yapılsaydı da isyan ederdik, karşı çıkardık. Diyarbakır’da yapıldı diye karşı çıkmamıza da kimse karşı çıkamaz. O insanların haklarını özgürlüklerini teminat altına almak o yapılan hataları açıkça hiçbir tereddüde mahal bırakmadan söylemek ve gerektiğinde de Dersim dolayısıyla çıkıp milletten özür dilemek bir zillet değil aksine milli birliği ve beraberliği teminat altına alan olumlu bir davranıştır. Kim yanlış yaparsa onun karşısında olacağız. İster devlet adına yapsın ister bir örgüt adına yapsın ister bir sivil toplum kuruluşu adına. İnsanlık onuruna savaş ilan eden herkes bize savaş ilan etmiştir. Bizim bütüncül ve içselleştirici siyasetimiz etnik ve mezhebi temelli hiçbir ayrımı kabul etmez. Onun için son 12 yıl içinde yaptığımız her demokratik reform her bir vatandaşımızın onurunu korumaya dönük adımlardır. Bunlar kararlılıkla sürdürülecek.” şeklinde konuştu. Davutoğlu, “Terör örgütü ne tür vandalizm yaparsa yapsın biz insan haklarının ve bu hakların haklara dayalı demokratikleşme felsefesinin savunucusu olacağız. Bu perspektifle çözüm sürecini koruyoruz.” diye ekledi.

ALEVİ VATANDAŞLAR

Ardından Alevi vatandaşlara da değinen Davutoğlu, "Alevi kardeşlerime seslenmek istiyorum. Sizler Sünni kardeşleriniz gibi bu toprağın asli çocuklarısınız. Kimse hiç kimse bu topraklarda ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapamaz. Hacı Bektaş Veli bizim için Hz. Mevlana gibi bir ulu önderdir ve bu topraklarda bu toprakların kültürünü şekillendiren bir Horasan erenidir. Kim aramıza fitne sokmak isterse ona karşı omuz omuza durmalıyız. Kahramanmaraş’ta Sivas’ta Çorum’da geçmişte yaşanan olaylara karşı ortak tarihi bilincimizi vatandaşlık bilincimizi hareket geçirmeliyiz. Biz böylesine içselleştirici bir siyasetin takipçiyiz. Bütün bu siyaseti yürütürken de 3 vesayete hem dikkatleri çekiyoruz hem bu vesayetlere izin vermeyeceğimizi bir kez daha buradan izin vermeyeceğimizi haykırmak istiyorum. AK Parti bu üç vesayeti de paralel devlet anlayışını da kesinlikle tarihin çöplüğüne atacaktır.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.