Davutoğlu’ndan ’Halep’ mesajı

Davutoğlu’ndan ’Halep’ mesajı

Ahmet Davutoğlu, barış içinde yaşayan insanların Halep'e sessiz kalarak suça ortak olduklarını söyledi.

Eski Başbakan Davutoğlu, Halep’te gerçekleştirilen katliama ilişkin, "Bugün konuşmayanlar bir daha insanlık adına söz söyleme hakkına sahip olmayacaklar" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:

"SESSİZ KALANLAR BU SUÇA ORTAK OLDU"

"Bugün dünya tarihi insanlık adına kaybedilen bir sınavı daha yazdı. Bugün dünya devletleri bir katliama daha sessiz kaldı. Bugün dünyada ne kadar barış içinde yaşayan insan varsa kendi hesaplarına en azından sessiz kalarak asırlarca unutulmayacak bir suça ortak oldular.

"TÜM İNSANLIK İÇİN YÜZ KARASI"

Sokaklarına, kalesine, çarşısına ve hepsinden öte şehri şehir yapan insanına meftun olduğumuz Halep’te yaşananlar tüm insanlık için yüz karası olarak hatırlanacak.

"İRAN VE RUSYA'NIN DESTEĞİ İLE İŞGAL GERÇEKLEŞTİRİYORLAR"

Özellikle son aylarda İran ve Rusya’nın desteği ile katil Esad rejimi ve onların vicdansız destekçileri medeniyet beşiği bir şehirde masum çocukların ve kadınların canları üzerine bir işgal gerçekleştiriyorlar.

"SANMASINLAR Kİ O ŞEHİRDE HUZUR BULACAKLAR"

Sanmasınlar ki yüzyıllarca hiçbir zalime boyun eğmeyen Halep bu katliamlarla onların oldu. Sanmasınlar ki o aziz şehirde masum kadınların ve çocukların kanları üzerinde inşa edecekleri düzende huzur bulacaklar.

"BİR MEDENİYET ŞEHRİ CEP TELEFONLARININ EKRANLARINDA KAYBOLDU"

Halep’te yaşanan bu cinayetler gelişen iletişim imkanlarının, her bir bireyin gerçeğe doğrudan ulaşabilmesinin tarihte yüzlercesi yaşanmış cinayetleri önlemeye yetmeyeceğini ortaya koydu. Bir medeniyet şehri, ilim irfan şehri, cep telefonlarının ekranlarında kayboldu"

"SURİYELİLER BU KATLİAMIN HESABINI ELBET BİR GÜN SORACAKLAR"

Attığı tivitlerle yaşadığı şehri dünyaya hayata bağlamaya çalışan 7 yaşındaki Bana’dan tekerlekli sandalye üzerinde şehit olan Sabah anneye, tüm dünyaya küsmüş bakışları yüreğimize işleyen Ümran’dan insanlığın vicdanında kıyıya vuran Aylan bebeğe kadar Suriyeliler bu katliamın hesabını elbet bir gün soracaklar.

BM'YE İİT'YE ÇAĞRI

Alamadıkları kararlarla bu cinayetlere zemin hazırlayan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Daimi Üyeleri başta olmak üzere tüm devletlere, İslam İşbirliği Teşkilatı’na, Uluslararası İnsan Hakları Örgütleri’ne bir an önce vicdan, insan hakları, tarih adına ses verme; bu toplu katliamlara dur deme çağrısında bulunuyorum.

"GEÇMİŞTE YANINIZDAYDIK BUGÜN DE YANINIZDAYIZ"

Bugün konuşmayanlar bir daha insanlık adına söz söyleme hakkına sahip olmayacaklar. İlk günden bugüne Halep’in acısını paylaşan ona destek olmaya çalışan aziz milletim ise inanıyorum ki bugün de elinden geleni sonuna kadar yapacaktır. Halep’teki mazlum ve vakur kardeşlerime sesleniyorum. Millet olarak geçmişte yanınızdaydık, bugün yanınızdayız, yarın da yanınızda olacağız"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum