Davutoğlu'ndan Cemaat'e sert mesajlar

Davutoğlu'ndan Cemaat'e sert mesajlar

Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti kongresinde yaptığı konuşmasında Cemaat'e açık açık gözdağı verdi.

Cemaat'in devletin içine sızmaya çalışan bir yapı olduğunu belirten Davutoğlu, paralel yapıyla mücadelede Erdoğan'la aynı şekilde hareket edeceğini açık açık söyledi.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasında Cemaat'e mesajlar:

PARALEL YAPI FETRET DEVRİ ARZU EDEN BİR YAPIDIR

Paralel devlet yapısı Türkiye'de fetret devri arzu eden bir yapıdır. Kasetler üzerinden şantaj yapmak açıkca ihanettir. Bürokraside aranacak tek nitelik ehliyetttir, likayettir. Bunlar teer döıkmeden devleti ele geçirmek isteyen zihniyettir. Gidicekler milletten destek isteyecekler.

O ELİ KIRARIZ

Bizim için siyaset erdem ve ahlak taşır. Musalla taşına kadar sürecek olan bir birlikteliğin adıdır AK Parti. Biz bir vefa ve sadakat hareketiyiz. Milletin ve tüyü bitmemiş yetimin hakkına uzanacak eli, kardeşimiz de olsa kırarız.  Adaletin olmadığı devletin yaşaması mümkün değil.

YARGI VİCDANINI KAYBETMİŞSE...

12 Eylül yargısını hatırlayın. Eğer yargı vizdanını kaybetmişse, eğer yargı adalet dairesinin dışına çıkmışsa ülke için yanlış yolların önünü açar. 
İş adamları, sanatçılar, bakanlar dinlendi. Hedef bu geçmişte yaşadıklarımız darbe benzeri yargıdan yeniden kurmaktı.

HSYK SEÇİMLERİ

HSYK seçimi mesleki bir eçimdir. Sanki cumhurbaşkanlığı seçiminden daha önemli gibi yansıtıyorlar. hiç bir güç milletin iradesini açamaz. 12 Ekim HSYK seçimlerine olması gerekenden fazla bir önem aknedilmemelidir. Yargının bağımsızlığı bizim için esastır.

"O DÖNEMİN BAŞBAKANI" DİYEBİLİYORSA..

Sadece yasmaya ve yürümeye olan bağımsızlığı değildir. Bir yargı mensubu "O dönemin Başbakanı" yazabiliyorsa 27 Mayıs yargısıdır. Ama 27 Mayıs yargısını Türkiye'de bir daha hiç kimse göremeyecektir. Milli iradenin üzerine hiç bir vesayetin olmadığı yeni bir Türkiye inşaa edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.