Davutoğlu'dan 'yerli otomobil' açıklaması

Davutoğlu'dan 'yerli otomobil' açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ağustosta ilk prototip üretim yapılacağını açıkladı.

 

Yerli otomobil ile ilgili açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Ağustosta ilk prototip üretim yapılacak” dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin Kırıkkale mitinginde konuştu.

Davutoğlu, şöyle konuştu

Bir müjdeyi daha paylaşacağım. Geçen hafta milli sanayi itibarıyla milli bölgesel uçağımızın müjdesini paylaşmıştık. Bu hafta da elhamdülillah bütün hazırlıklar tamamlandı, imzalar atılıyor. Kendi milli otomobilimizi yapıyoruz inşallah. 2015 Ağustos'unda ilk prototip üretim, 2016'da inşallah ilk filo üretimi.
Doğan medya, Gülen medya, ulusalcı medya bir araya gelmişler. Hepsi diyor ki 'HDP'ye destek verin'. Neden? Çünkü, anamuhalefet partisinden ümitleri yok. MHP'den ümitleri yok. Bütün ümitleri HDP barajı geçerse AK Parti'nin önü kesilir mi? Bunlar kime ümit bağlarsa bağlasın, AK Parti yürüyüşe devam edecek.
Bu Türkiye'nin kader seçimidir. Bu kadere ağırlığınızı, mührünüzü vurmanız lazım. Ama biz devlet olarak da Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak da bu tehditler devam ettikçe, seçime kadar da seçim esnasında da seçim sonrasında da her türlü güvenlik tedbirini alırız, tehdit ve baskılara boyun eğmeyiz.
Eğer Allah'ın huzuruna giderken elimizde iki şey olacaksa, birisi Filistin'e sahip çıkmamız, diğeri de Suriyeli mazlumlara sahip çıkmamızdır. İşte bunun için bizi cezalandırmak istiyorlar. Çünkü birileri Filistin'e sahip çıkan Türkiye istemiyor. Birileri, uluslararası çeteler Suriye'ye, Mısır'a sahip çıkan bir Türkiye istemiyor. İstiyorlar ki Türkiye kendi içine kapansın ve kendi dertleriyle uğraşsın. Biz buna izin verir miyiz?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.