Davutoğlu: Türkiye'ye Hizmet Azerbaycan'a Hizmettir

Davutoğlu: Türkiye'ye Hizmet Azerbaycan'a Hizmettir

Başbakan Ahmet Davutoğlu Türkiye'ye hizmetin Azerbaycan'a hizmet olduğunu söyledi. Resmi temaslarda bulunmak ve Güney Kafkaslar Gaz Koridorunun(GKGK) temel atma törenine katılmak amacıyla Azerbaycan'a gelen Davutoğlu, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev...

Başbakan Ahmet Davutoğlu Türkiye'ye hizmetin Azerbaycan'a hizmet olduğunu söyledi. Resmi temaslarda bulunmak ve Güney Kafkaslar Gaz Koridorunun(GKGK) temel atma törenine katılmak amacıyla Azerbaycan'a gelen Davutoğlu, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi. Görüşmeden sonra gerçekleştirilen ortak basın toplantısında konuşan Davutoğlu, Azerbaycan'ı vatanı gibi gördüğünü belirterek,'' Bizim için Türkiye'ye hizmet Azerbaycan'a hizmettir. Azerbaycan'a hizmet Türkiye'ye hizmettir'' dedi. İki ülke ilişkilerinin bölgeye örnek olabilecek nitelikte olduğunu belirten Davutoğlu, "Çevreye bakıldığında hatta dünyaya bakıldığında eğer iki tane başarı hikayesi anlatılmak istense; Orta Doğu'da Kafkaslar'da, Balkanlar'da bütün Avrasya'da Türkiye ve Azerbaycan iki başarı hikayesidir. Omuz omuza yürüyen iki kardeşin hikayesidir'' dedi. İki ülkenin ilgili olduğu uluslararası projelere dikkat çeken Davutoğlu, bu projeler sadece Türkiye ve Azerbaycan değil bütün çevre bölgelere barış getirmeyi amaçlıyor." dedi. Bakü- Tiflis- Ceyhan (BTC) Bakü- Tiflis Kars(BTK) Bakü -Tiflis -Erzurum(BTE) projelerini örnek olarak gösteren Davutoğlu, yarın temeli atılacak olan GKGK'nın da enerji alanında Kafkasları Balkanlar'a bağlayacağını söyledi.

Kafkaslar ve Balkanlar'ın 90'lı yıllarda hep gerilimlerle anıldığını hatırlatan Davutoğlu, söz konusu projelerin bölgeye barış getireceğini aktardı. Temeli atılacak olan GKGK projesini ''asrın projesi" olarak isimlendiren Davutoğlu, bu projenin gerçekleştirilmesi için yapılacak temel atma törenine katılacak olmaktan duyduğu memnuniyeti aktardı.

Başbakan Davutoğlu, 18 Mart'ta Çanakkale'de temeli atılacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz boru hattı(TANAP)projesi için yapılacak törene Azeri lider İlham Aliyev'i davet etti.

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorununa da değinen Ahmet Davutoğlu, Ermenistan tarafının uzlaşmaz tutumu nedeniyle irilen projelerin dışında kaldığını ifade etti. Davutoğlu Ermenistan'ı kastederek '' Halbuki Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne saygı gösterilse bu çerçevede barış inşa edilse, bundan diğer ülkeler gibi Ermenistan da istifade eder'' dedi.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise konuşmasında iki ülke ilişkilerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin önemine dikkat çeken Aliyev, Davutoğlu'nu yeni görevinden dolayı kutladı. İlham Aliyev, Ahmet Davutoğlu'nun Bakü ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.