Davutoğlu: Tezkere Hdp Ve Chp İçin Olacak

Davutoğlu: Tezkere Hdp Ve Chp İçin Olacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oylamaya sunulacak olan tezkerenin CHP ve HDP için sınav günü olacağını söyledi.Davutoğlu, “Kim IŞİD’in yanında kim karşısında göreceğiz. Bize aylardır, rehinelerimiz...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oylamaya sunulacak olan tezkerenin CHP ve HDP için sınav günü olacağını söyledi.

Davutoğlu, “Kim IŞİD’in yanında kim karşısında göreceğiz. Bize aylardır, rehinelerimiz zor şartlarda iken, IŞİD için açıklama yapmaya zorlayan Kılıçdaroğlu şimdi karar vakti gelince yarın bu tezkereye ‘Hayır’ derse şu anlama gelir: IŞİD’e tehdidine karşı bu ‘Hayır’ demektir. HDP ‘Hayır’ derse o da bir daha Kobani’de IŞİD’e karşı ‘Kürtleri destekleyin’ deme hakkını bulamazlar.” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yasama yılı açılış resepsiyonunda gazetecilere açıklamada bulundu. Bir gazetecinin PYD liderinin “Türkiye bize yardım etsin” ifadelerinin hatırlatılması üzerine Davutoğlu, şunları kaydetti: “Türkiye’nin muhalif gruplara yaptığı lojistik yardımlar bile eleştirilirken bunun gündeme gelmesi ayrıca çelişkili bir durum. Uluslar arası toplumun Suriye’deki trajediye dur demesi, rejimi veya terör unsurlarının hakimiyet sağlayacağı her türlü unsur olursa biz o adımlara destek vereceğimizi beyan ettik. Kobani’den gelecek kardeşlerimiz de diğer bölgelerden gelenlerden en iyi şekilde ağırlanacaklardır. Bunu istismar edenlerin bilmesi gerekiyor ki, dünyada hiçbir ülke yoktur ki 3 günde 150 bin kişi almış olsun. Bizim bu tutumuz sürecek. Türkiye’deki bütün taraflar aynı ilkeli tutumu sürdürsünler. Beklerdik ki, aynı şekilde Arap ve Türkmenler Suriye rejiminden kaçarken ve Suriye rejiminden kaçarken aynı hassasiyeti gösterip ‘Onlar bizim akrabamız’ deyip, onlarda hassasiyeti gösterselerdi, ilkeli bir tutum olurdu. Geçmişte kucağımızı açtık diye, eleştirilirken şimdi Kobani’ den gelenlerle gündeme getirildi. Biz, hepsine bağrımızı açarız. Kobani’ den gelenlerin de, diğer bölgelerden gelenlerin de bir hamisi olacaksa, Türkiye’dir. Onu gördükleri için Türkiye’ye sınıyorlar.”

"TEZKERE KONUSU"

Kılıçdaroğlu’nun 'AK Parti IŞİD’e destek verdi' sözlerinin sorulması üzerine de Başbakan Davutoğlu, “Benim Sayın Kılıçdaroğlu’nda gördüğüm bir özellik var. Bir şeyi ezberledi mi tekrar ediyor. Allah aşkına, bizim IŞİD ve benzer örgütlere karşı tezkere gönderiyoruz, Kılıçdaroğlu, AK Parti’yi IŞİD’i desteklemekle itham ediyor. Bir sene öncesinde IŞİD’i terör örgütü ilan etmişiz. Çıkıyor, ‘böyle bir metin’ yok diyor. Resmi Gazete’yi açıp okumadan yorum yapıyorlar. Açık söyleyeyim, Bahçeli’ye de söyledim, destek vereceklerini ifade ettiler. Yarın CHP ve HDP için sınav günüdür. Kim IŞİD’in yanında kim karşısında göreceğiz. Bize aylardır, rehinelerimiz zor şartlarda iken, IŞİD için açıklama yapmaya zorlayan Kılıçdaroğlu şimdi karar vakti gelince yarın bu tezkereye ‘Hayır’ derse, şu anlama gelir: IŞİD’e tehdidine karşı bu ‘Hayır’ demektir. HDP ‘Hayır’ derse o da bir daha Kobani’de IŞİD’e karşı ‘Kürtleri destekleyin’ deme hakkını bulmazlar. Kılıçdaroğlu, tezkereye ‘Hayır’ derse IŞİD’in karşısında tarihte destek vermiş olarak biri olarak geçecektir. Kendisi ile o kadar çelişkili bir duruma düşecektir ki... Yarın CHP için imtihan günüdür. Suriye’deki tüm terör gruplarına karşı, her türlü çalışmanın içinde olacağını söylüyor. Birisi buna ‘Hayır’ diyorsa esas IŞİD yanlısı odur. Kılıçdaroğlu, Irak’ta mezhepçilik politikası ile baskı altında tutulup IŞİD’in çıkmasını sağlayan Maliki’yi Bağdat’ta ziyaret etti. Milletvekilleri, kendi halkını katleden Esad’ı ziyaret etti. O katliamlarda, mezhepçi politikalardı ki, IŞİD’i çıkardı. Şimdi de IŞİD’e karşı getirilen tezkereye Kılıçdaroğlu, karşı çıkıyor. Bunu anlamak mümkün değil. Yarın sınav günüdür. Kimin ne tutum alacağını göreceğiz.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.