Davutoğlu Suriye politikasını savundu

Davutoğlu Suriye politikasını savundu

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye konusunda izlenen politikaların önemine dikkat çekti

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ailesi ile birlikte geçirdiği Artvin’deki bayram tatilinin ardından bugün Rize’ye giderek damadının ailesini ziyaret etti. Gizli tutulan program nedeniyle Davutoğlu’nun geleceğinden habersiz olan Rizeliler, bir anda eski Başbakanı karşılarında görünce sürpriz yaşadı.

GEÇMİŞTEKİ SURİYE POLİTİKALARI

Cami çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Davutoğlu, bir soru üzerine geçmişteki Suriye politikalarına değinilerek, Başbakanlığı döneminde attıkları adımların doğru adımlar olduğunu savunarak gerekçe olarak bugün yaşananları gösterdi.

Davutoğlu Suriye politikasını savundu

"TÜRKİYE'NİN SURİYE'DE GELİŞTİRDİĞİ POLİTİKALAR.."

Davutoğlu; “Hiçbir güç halkın iradesini yenilgiye uğratamaz. Suriye halkı önce DAEŞ, sonra PYD gibi terör örgütlerine karşı onurlu bir mücadele verdi. Türkiye olarak bu mücadelenin her zaman yanında olduk. Suriye politikamızı eleştirenler çıktı. Türkiye’nin Suriye politikasının insanı boyutu gözaltı edilemez. Millet olarak bir destan yazdık. Son Cerablus operasyonu da gösterdi ki Türkiye’nin Suriye’de geliştirdiği politikalar, silahlı kuvvetlerimiz ile birlikte mücadele eden Özgür Suriye Ordusunu ortaya çıkartan politikalardır. Türkiye son 4 yıl içinde Suriyeli kardeşlerimize yardım etmemiş olsaydı, onlarla kader birlikteliği yapmasaydı Cerablus’a giren Türk tankları, kahraman askerlerimizin yanında Suriyeli kardeşlerimiz olmazdı.

 

TAKİP EDİLEN POLİTİKANIN ÖNEMİ..

O topraklarda eğer Türk ordusu, kahraman askerlerimiz Suriyeli kardeşlerimiz ile omuz omuza savaşıyorsa ve Suriyeli kardeşlerimiz Türkiye’ye sadakatlerini göstermişlerse bunda takip edilen politikanın önemli bir payı vardır. Türkiye her zaman Suriye halkının yanında olmuştur. Doğru politika budur. Bundan sonrada yanlarında olmaya devam edecektir. Halep’te ilan edilen ateşkes doğru bir adımdır. İnşallah barış ve huzur tesis edildiğinde ülkelerine kardeşlerimiz geri dönecekler.

Davutoğlu Suriye politikasını savundu

TÜRKİYE ZALİMLERİN YANINDA YER ALMADI

Bilinsin ki Türkiye hiçbir zaman zalimlerin yanında yer almadı almayacak, mazlumları yalnız bırakmadı bırakmayacak. Hiçbir zaman terör örgütlerine taviz vermedi vermeyecek. Hiçbir zaman kardeş halkları onların gündemine terk etmeyecek. Zalimlere karşı mücadele edenlerin yanında olanlar, sonunda kazanan onlar olacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Davutoğlu Suriye politikasını savundu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.