Davutoğlu: Org. Özel artık biliyor

Davutoğlu: Org. Özel artık biliyor

Ahmet Davutoğlu, ‘Çözüm Süreci'ni bilmiyoruz’ diyen Genelkurmay Başkanı için “Şimdi aynı şeyi söyleyemez” açıklamasında bulundu.

Ahmet Davutoğlu, önceki gün İstanbul Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde, başbakan olarak ilk kez bazı gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi. Davutoğlu çözüm süreciyle ilgili olarak net mesajlar verdi. Çözüm sürecinde adım atma vaktinin geldiğine vurgu yapan Davutoğlu özetle şu açıklamayı yaptı:

"NECDET ÖZEL ARTIK BİLİYOR"

“Yol haritası zihnimizde berraklaştı, adım adım gidecek. Son iki haftada şekillenen hususlar çoğu. Bu anlamda da asker sivil arasında bilgi farkı yok. G.Kurmay Başkanı ile üç kez görüştüm son bir hafta, 10 gün içinde. (G.Kurmay Başkanı Çankaya’daki 30 Ağustos resepsiyonunda ‘süreci bilmiyoruz’ demişti) Şimdi aynı şeyi söylemez. Geçmişte de MGK’da tartıştık, konuştuk. O yüzden ilgili her aktör sürecin içinde olsun, bilgi sahibi olsun, kamuoyuna verdiğimiz mesajlar tek olsun diye bu mekanizmaları kuruyoruz. İki üç mesaj olursa kafa karışıklığı doğar.” Ve çözüm süreciyle ilgili son söz: “Kolay olmadı buraya gelmek, kolayca bu süreci terk etmez, provokasyona kurban etmeyiz.”

‘Çözüm sürecinde adım atma vakti’

“Son terör yasasıyla da çözüm süreci içindeki hiçbir devlet görevlisi, atacağı adımlar dolayısıyla bir gün bir zorlukla karşılaşırım diye adım atmaktan çekinmez. O zaman ne olacak? İşte şimdi geldiğimiz nokta, artık adım atma vakti. Yani neyse bu çözüm sürecinin nihai hedefleri, ki onun içinde silahsızlanma da var, terör olayını bitirecek, toplumsal entegrasyonu nihai noktaya getirecek, şiddeti yok edecek bir sürecin başlaması lazım. Geçmişte olan çabalar bunun önünü açmak içindi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.