Davutoğlu: Muhalefete meydan okuyorum

Davutoğlu: Muhalefete meydan okuyorum

Başbakan Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi'ndeki İstanbul milletvekili adayları tanıtım toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ahmet Davuoğlu'nun açıklamalrı özetle şöyle:

"BU BEYANNAME İLE MEYDAN OKUYORUM"

"Dikkat ederseniz meydan okuyorum ve okumaya devam edeceğim. Oradaki bir maddeye bile karşı çıkamazlar.

Varsa çıksın söylesin Kılıçdaroğlu, Bahçeli veya diğerleri? AK Parti Genel Başkanı olarak vizyonumu yazdım. İsterim ki Kılıçdaroğlu da, Bahçeli de, Demirtaş da yazsın. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı...

Türk kimliği çıkacak mı falan gibi; bu da çocukça bir şey. Bir kimlik yok sayılıyor gibi bir durum olmadığı, o ülkeye ait olmakla ilgili bir tanım yapılır. Yani şimdi Alman olmadığı halde Almanya Cumhuriyeti vatandaşlığını alan Türkler var. Vatandaşlığı en geniş haliyle tanımlamaya çalıştık."

"HAKKÂRİ'YE GİDECEĞİM"

(Mitinglerin Hakkâri'den başlayacağı duyurulmuştu, ancak başlangıcın Erzurum'dan yapılacağının açıklanmasıyla ilgili)

"Hakkari niyetim doğru, ama Ağrı'yla alakası yok. 10 gün kadar önce Ulaştırma Bakanımıza Yüksekova Havalimanı'nın ne zaman açılacağını, miting için gidip oranın açılışını yapmak istediğini söyledim.

İlk bilgiler yetişeceği tarzındaydı. Sonradan 15 Mayıs'tan sonra olursa daha rahat olur dediler. Hakkâri'ye sonra gitmeye karar verdim. O olmayınca Erzurum ve Sivas kongreleri nedeniyle, bu illerimizi öne çıkartan bir programla başlayalım dedik."

"ALEVİ MESELESİNDE ADIM ATILACAK"

"Bir-iki ay önce bu konuyu gündeme getirmeyi düşündüm. Fakat bir seçim yatırımı gibi görüneceği korkusuyla yapmadık. Yani ben böyle bir konuyu seçim öncesinde, sırf acaba biraz oy çekebilir miyim kaygısıyla gündeme getirmeyi Alevi vatandaşlarımıza da bir saygısızlık olarak gördüm. Alevi meselesi zannedildiği kadar zor bir sorun olduğu kanaatinde de değilim. Yeter ki ideolojik bakımdan istismar edilmesin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.