Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Davutoğlu Konya'yı Merkez Yapacakmış

Davutoğlu Konya'yı Merkez Yapacakmış

Dışişleri Bakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Adayı Ahmet Davutoğlu, partisinin 24. dönem Konya milletvekili adaylarının tanıtım toplantısına katılarak ve “KUTLU DOĞUM HAFTASI’NI” da tabir caiz ise siyasete alet ederek siyasi çalışmalarına destek verilirse, Konya'yı “Dünya Şehri” ve “Dünyanın Manevi Merkezi” yapmaya kararlı olduklarını ifade etmiş.
Davutoğlu konuşmasında bölgede yaşanan yoğun gelişmelere de işaret ederek Türk Milletini tekrar tarihin öncüsü yapmak gibi bir düşünceleri olduğunu ifade ettikten sonra AB'ye Avrupa'nın da kaderini değiştirecek, Avrupa tarihinin akışında aktif ve yönlendirici bir millet olacaklarını eklemiş ve bu düşüncelerini “2023 Vizyonu” olarak açıklamıştır.
2023 vizyonunda Memleketin bütünü ile ilgili olarak bu sitayişli sözleri sarf eden Davutoğlu sıra Konya’mıza gelince Konya’nın 2023 vizyonu olarak da, Konya'yı dünya şehri, dünyanın manevi merkezi yapmaya kararlı olduklarını belirtmiştir.
Konya ile ilgisi yılda bir defa, oda olursa Konya’daki akrabalarını ziyaretten öte gitmeyen bir Konya sevdalısının(!) söylediklerine bakın siz.
Dikkat ediyor musunuz bilmiyorum?
Dışişleri Bakanı sıfatını üstünde taşıdığı için partisince Konya’mızdan milletvekili adayı gösterilmiş bir kişi, bu şehrin 7 yıldır Belediye Başkanlığını yapmış kişilerin karşısında Konya’nın 2023 vizyonu ile ilgili düşüncelerini ifade ediyor.
Bu sözler Türkiye de çokça görülen politikacı mantığına uygun olarak ve nasılsa gelecek seçime kadar unutulur düşüncesiyle geçmişte söylendiği gibi öylesine söylenmiş sözler değilse, Davutoğlu’nun yavaş yavaş politikaya ısındığının bir göstergesi olarak alınmalıdır.
Diğer taraftan yine üzerine vurgu yapılarak söylendiği zannedilen bu sözler, bunca yıldır Belediye başkanlığı yapan politikacıların bu güne kadar Konya için söyledikleri sözlerin ve yaptıklarını söyledikleri hizmetlerin gerçekte Konya’nın gelişmesi, büyümesi ve cazibe merkezi haline gelmesi ile yakından uzaktan alakası olmadığının da bir göstergesi sayılmalıdır.
Siz belediye başkanı olarak 7 yılı aşkın bir süredir hizmet yaptığınızı iddia edeceksiniz, ağzınızı her açtığınızda Selçuklu Başkenti, Mevlana Şehri olan Konya’ya bu güne kadar yapılmayan hizmetler yaptığınızdan ve Konya’nın sizin başkanlık döneminizde geliştiğinden, büyüdüğünden ve marka şehir olduğundan bahsedeceksiniz, sonra bir gün kendi partinizin milletvekili adayı olan bir kişi yüzünüze karşı, gözünüzün içine baka baka 2023 vizyonu adı altında Konya'yı dünyanın merkezi bir şehir yapmaya kararlı olduklarını belirtecek.
Adama sormazlar mı?
Ya şimdiye kadar söylendiği şekliyle Konya’nın dünyada ve Türkiye’de cazibe merkezi olarak kabul edilen gelişmiş şehirlerden biri olduğu koskoca bir yalandır, ya da bu günden itibaren Konya’nın yerel yöneticileri ile birlikte kararlaştırılıp ortaya konmadan milletvekili adayı sıfatı ile Konya’nın geleceği ile ilgili olarak bu günden söylenen sözler yalandır.
Günübirlik siyaset lafları bir yana gerçekten Konya için bir 2023 vizyonundan söz edilecekse, bu iş sadece Konya’yı TBMM de temsil edecek Konya Milletvekillerine düşmeyeceği gibi, partisinin aday tanıtım toplantısında “Partimizin 2023 vizyonu var. Türkiye’yi getirmek istediği bir konum var, bir nokta var. Konya’mızın da 2023 vizyonu var.” diye sadece merkezi hükümet adına Konya’ya yapılabilecek işleri sayan, yerel yönetim olarak ne yapacaklarından hiç bahsedemeyen bir Büyükşehir Belediye Başkanına da düşmez.
Kaldı ki ortada Konya ve Karaman Valiliklerinin “Konya-Karaman 2023 Vizyon Projesi” adı altında birlikte başlattıkları bir çalışmanın var olduğu geçtiğimiz aylarda bizzat Konya Valisi tarafından basın aracılığı ile hemşerilerine duyurulmuştu.
Mevlana Kalkınma Ajansı aracılığıyla yürütülecek bu projenin ihalelerinin tamamlandığını açıklayan Konya Valisi de bu açıklamalarla sanki saf dışı edilmiş durumuna düşürülmüştür.
Konya’dan bahsederken sadece bu şehrin bir Selçuklu Başkenti olduğundan ve Mevlana Şehri olduğundan kuru kuruya bahsetmek yetmez.
Başkentlerin merkezi hükümetteki temsilcilerinin ve yerel yöneticilerinin her devirde olduğu gibi bu devirde de neyi, nerede, ne zaman, hangi şekilde söylediklerine dikkat etmek zorunlulukları vardır.
Bütün sivil yerel katılımcıların düşünceleri alınmadan sadece kamu kurumlarının yönetiminde hasbelkader bulunan kişilerin salt siyasi kazanç düşünceleri ile ve bugünden beylik laflarla ifade edilerek geçiştirilecek bir 2023 Konya vizyonu olurda uygulamaya girerse ortaya çıkacak fiyasko, Büyükşehir ve İlçe belediyelerinin son 7 yıldır yaptıkları gibi tepeden inmeci buyurgan kararlarla bu şehrin geleceğine ipotek koyarak yaptıkları yanlış uygulamaların toplamından daha büyük olacaktır.
Son 7 yıldır yapılan yanlış uygulamaların Konya’yı nereden nereye getirdiği ve Marka Kent Konya’nın Türkiye sıralamasında kaçıncı sıradan kaçıncı sıraya gerilediği, göç alan bir şehirden nasıl göç veren bir şehir haline düşürüldüğü devletin resmi rakamları ile ortaya konmuş ve yerel basında defalarca yer almıştır.
Bütün bu rakamlar olağanüstü bir vurdumduymazlıkla sırça saraylarından çıkamayacak hale gelmiş idarecilerin artık bu saatten sonra ne yaparlarsa yapsınlar bu şehre bir şeyler veremeyeceğini de ortaya koymuş bulunmaktadır.
Yıllardır uygulanan yanlış kararlarla, ne yazık ki olan hep Konya’ya ve Konyalıya oluyor.
Ve ne yazık ki olan bitenin hesabı da hep ahirete kalıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR