Davutoğlu: Kılıçdaroğlu Kendi Zayıflığını Örtmek İçin Mit'e İftira Atıyor

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu Kendi Zayıflığını Örtmek İçin Mit'e İftira Atıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son zamanlarda kongrelerde delegelerin oyunu alamadığını ileri sürerek, "Kılıçdaroğlu, kendi zayıflığını örtmek için devlet kurumuna iftira atıyor." dedi. Ağrı'da...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son zamanlarda kongrelerde delegelerin oyunu alamadığını ileri sürerek, "Kılıçdaroğlu, kendi zayıflığını örtmek için devlet kurumuna iftira atıyor." dedi.

Ağrı'da AK Parti Patnos İlçe Kongresi'ne katılan Davutoğlu, 6-7 Ekim olaylarını değerlendirerek çözüm sürecinin kararlıklıkla devam edeceğini vurguladı. 6-7 Ekim olaylarının, çözüm sürecine darbe vurmak için yapıldığını savunan Davutoğlu, "6-7 Ekim olaylarından sonra milletimize şunu söyledik. Biz yangın yerlerinde gül yetiştireceğiz. Onlar yıkmaya çalışırken biz inadına inşa edeceğiz. Biz inadına bu topraklarda muhabbeti daim kılacağız. Söz vermiştik. Patnos'a yıkılan yakılan yerleri yeniden yapmaya. Bugün buraya bütün vatandaşlarımızın hasarlarını karşılamış olarak geliyoruz. Patnos'a bugün, yeni bir belediye binası yapımı için parayı transfer ettik. Yakılan yıkılan her yeri inşa edeceğiz. Buradan HDP'ye sesleniyorum. Çözüm sürecinde samimiyseniz, 6-7 Ekim olayları için bir özür borcunuz var. Bir daha kimseyi sokağa dökmeyin, şiddete davet etmeyin." diye konuştu.

"HDP bunu yaparken bakınız CHP ne yapıyor?" diyen Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ile ilgili şunları kaydetti: "Bir yandan kendi partisi içindeki karışıklıkları kapatmak için suçlamalar yaparken, bir yandan da Türkiye'yi yurt dışına şikayet ediyor. Güya MİT, CHP'yi izliyormuş. Kılıçdaroğlu son 2 ay içinde kendi kongresinde delegelerinin oyunu alamadı. Partisi içinde her kafadan bir ses çıkıyor. Kılıçdaroğlu bütün bu olanları sadece seyrediyor. Aslında Kılıçdaroğlu kendi zayıflığını örtmek için bir devlet kurumuna iftira atıyor. Buradan sesleniyorum. İftiralar üzerinden siyaset yapmayın, elinde bir belge varsa Kılıçdaroğlu çık ve açıkla. Açıklayamıyorsan bir ihanet içindesin. Kılıçdaroğlu yapamadığı liderliğinin vebalini, devlet kurumlarının üzerine atıyor."

Bu arada kongrede bazı konuşmacılar, partililere Kürtçe olarak hitap etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.