Davutoğlu: Kıbrıs Türk Halkının Kaderi, Türkiye'nin Kaderidir

Davutoğlu: Kıbrıs Türk Halkının Kaderi, Türkiye'nin Kaderidir

Başbakan Ahmet Davutoğlu, KKTC ziyaretinin sonunda mevkidaşı Özkan Yorgancıoğlu’nun onuruna verdiği yemeğe katıldı. Golden Tulip Otel’deki programın ardından iki başbakan kısa birer açıklama yaptı. KKTC’ye sembolik değeri yüksek...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, KKTC ziyaretinin sonunda mevkidaşı Özkan Yorgancıoğlu’nun onuruna verdiği yemeğe katıldı.

Golden Tulip Otel’deki programın ardından iki başbakan kısa birer açıklama yaptı. KKTC’ye sembolik değeri yüksek bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Davutoğlu, Türkiye’nin desteğinin devam edeceğini vurguladı. Davutoğlu, “KKTC ve Kıbrıs Türk halkının kaderi, huzuru, mutluluğu; Türkiye’nin kaderidir, Türkiye’nin huzuru ve mutluluğudur.” dedi.

KKTC’nin refahı ve güçlenmesini sağlayacak projeleri ele aldıklarını dile getiren Davutoğlu, ülkede partiler arasındaki olumlu atmosferi de memnuniyetle karşıladığını dile getirdi. Kıbrıs’ta kritik eşikte olan müzakerelerde bir an önce çözüme yönelik adımlar atılmasını arzu ettiklerini ifade eden Ahmet Davutoğlu, süreçte KKTC’ye tam destek sözü verdi.

Özkan Yorgancıoğlu ise “Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ülkemizin ekonomisi adına ortaya koyduğu çabaları takdirle karşılıyoruz. Kıbrıs sorununun çözümünde ortaya koydukları kararlılığın bizler açısından çok büyük bir destek olduğunu ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

Yemeğe, iki başbakanın eşleri de katıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.