Davutoğlu: İlk Hedefimiz Bulundukları Yerde Yardım Edebilmek

Davutoğlu: İlk Hedefimiz Bulundukları Yerde Yardım Edebilmek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, komşu ülkelerdeki gelişmelerle ilgili öncelikli hedeflerinin Suriye sınırları içerisinde yardımları ulaştırmak olduğunu söyledi. Daha sonra ciddi sıkıntılar çıkarsa her zaman takip edilen insanı politikayı...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, komşu ülkelerdeki gelişmelerle ilgili öncelikli hedeflerinin Suriye sınırları içerisinde yardımları ulaştırmak olduğunu söyledi. Daha sonra ciddi sıkıntılar çıkarsa her zaman takip edilen insanı politikayı göz önünde bulundurarak gerekli adımları atacaklarını belirten Davutoğlu, "Şu anda esas hedefimiz oradaki ihtiyaçları karşılayacak şekilde valiliklerin gerekli tedbiri almasıdır." dedi.

Davutoğlu, Azerbaycan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, ikinci yurt dışı gezisini dost ve kardeş ülke Azerbaycan'a yapacağını ifade etti. Yapacağı temasları anlatan Davutoğlu, geçmişten günümüze iki ülke ilişkilerine dikkat çekti.

Azerbaycan'dan Balkanlara uzanan enerji projesi TANAP'ın Azerbaycan ayağının temel atma törenine katılacağını anlatan Davutoğlu, TANAP'ın Balkanlar ve Kafkasları birleştiren bu barış projesi olduğunu ifade etti. Törene Bulgaristan Cumhurbaşkanı, Yunanistan ve Karadağ başbakanlarının da katılacağını söyleyen Davutoğlu, bu projenin Türkiye kısmının ise muhtemelen mart ayında temelinin atılacağını ifade etti.

IŞİD'in bazı köyleri ele geçirmesi sonrasında oluşabilecek göç dalgasına yönelik ne tür önlemlerin alındığına yönelik bir soruya ise Davutoğlu, "Suriye ve Irak'taki istikrarsızlığın yol açacağı olumsuzluklara karşı bütün uyarılarımıza rağmen uluslararası toplum gerekli adımları atamadığı için hem Suriye'den hem de Irak'tan en ufuk olumsuz gelişme olduğunda insanlar yönlerini tarihte Türkiye'ye dönüyorlar. Bir şekilde Türkiye'ye ulaşıp güven bulmak istiyorlar. Bu bizim için insanı bir görev olarak risklere rağmen gönlümüzü, kucağımızı açtık, açmaya da devam edeceğiz. Son dönemde daha istikrarlı kesimde de hareketlenmeler başladı. Dünkü güvenlik toplantısında, bugünkü çözüm süreci toplantısında bunları ele aldık. Sınır boyundaki valilerimize gerekli talimatlar verildi. İlk hedefimiz bu kardeşlerimize bulundukları yerde yardım edebilmek için sınırdan yardım çalışmalarını yürütmeye hazırız. Öncelikli hedefimiz Suriye sınırları içerisinde yardımları ulaştırmak. Daha sonra ciddi sıkıntılar çıkarsa her zaman takip ettiğimiz insanı politikayı göz önünde bulundurarak gerekli adımları atarız. Şu anda esas hedefimiz oradaki ihtiyaçları karşılayacak şekilde valiliklerin gerekli tedbiri almasıdır." karşılığını verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.