Davutoğlu: Askerimizi Şehit Edenlerden Hesap Sorulacak

Davutoğlu: Askerimizi Şehit Edenlerden Hesap Sorulacak

Kayseri’de konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, şu ana kadar hiçbir gücün Türkiye üzerinde Kobani’ye geçmediğini söyledi. Hakkari’de 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili de Davutoğlu, bunu yapanlardan hesap sorulacağını belirterek, bu olayın...

Kayseri’de konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, şu ana kadar hiçbir gücün Türkiye üzerinde Kobani’ye geçmediğini söyledi. Hakkari’de 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili de Davutoğlu, bunu yapanlardan hesap sorulacağını belirterek, bu olayın çözüm sürecini etkilemeyeceği mesajını verdi. Davutoğlu, İmralı'ya sekreterya kurulacağıyla ilgili kendilerine ait bir ifadenin olmadığını ifade etti.

Davutoğlu, Kayseri’de çeşitli etkinliklere katıldı. 3 kilometrelik yeni tramvay hattı ve hal kompleksinin açılış töreni sonrası Davutoğlu, Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti. Burada çiçekle ve tören mangası tarafından karşılanan Davutoğlu’nun Vali Düzgün ile görüşmesine basın mensupları alınmadı. Başbakan daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na geçti. Burada da Başkan Mehmet Özhaseki ve daire müdürleri tarafından karşılanan Davutoğlu, Özhaseki’den yaklaşık 1 saat süren bir brifing aldı.

Davutoğlu ardından gazetecilere konuştu. Acı bir haber aldıklarını belirten Davutoğlu, ‘Genelkurmay Başkanı Hakkari valisi ile görüştüm. Taziyede bulundum, bilgi aldım. Bu kahraman mehmetciklerimiz herhangi bir askeri görev için orada değillerdi. Yoğun bir arama faaliyeti sürdürüyorlar. Bu alçakça ve hunharca saldırının faillerini yakalamak için çalışıyoruz.” dedi.

Saldırıyı ülkeyi kaosa sürüklemek maksadıyla yapıldığına işaret eden Davutoğlu, “Bütün bunlar ülkeyi kaosa sürüklemek için yapılan planların açık göstergesi. Herkesi, tek vücut halinde birlik ve beraberlik içinde milli birliğimizi gözden geçirmeye davet ediyorum. Özellikle bölgemizdeki halkımızı… Eminim bütün bölge halkı da bu hainlere açık ve net cevabı verecektir. Herkes için sınavdır bugünler. Biz birlik ve beraberliğimizi korumak, ülkede asayişi sağlama adına ne gerekiyorsa bütün tedbirleri alacağız. Adaletin tecelli edilmesi için her türlü çalışma yapılacak. Bu katiller hesabını verecek. Herhangi şekilde tereddüt gösterilmeyecek.” diye konuştu.

"ÖCALAN’A SEKRETARYA VERİLECEK Mİ"

Çözüm sürecinde yol haritası ve Öcalan’ın sekreterya talebiyle ilgili de Başbakan Davutoğlu, “Daha önce yaptığımız açıklamalarda da çözüm süreci bizim barışı ve milli birliği tesis etme sürecidir. Bu tür saldırganlara taviz verme süreci değil. Tek muhatabımız da burada bahsedilen terör örgütü değil, bölge halkıdır. Halk tek gurup tarafından temsil edilmiyor. Bu örgütün bölge insanı için tehdit olduğunu farketmişlerdir. Dolayısıyla çözüm süreci devam eder. Bu alçakça cinayeti takip eder hukukun gerektirdiği her türlü tedbiri alırız. Ayrıca bugün yapılan saldırıda yüzleri maskelenmiş olması da maskenin basit bir araç değil, cinayet işlemeye yönelik bir araç olduğunu gösteriyor.

İmralı’da sekreterya kurulacağıyla ilgili bir sözümüz olmadı. Kamu düzeni sağlanmadan hiçbir talep görüşme yapılamaz. Bu konuda ilgili tarafların net karar alması lazım. Kimse hükümetimizle görüşmeden kamuoyuna böyle açıklamalar yapmamalı. Bu samimiyet testinden geçmeden kimse barış tarafında olamaz. Bu sınavdan geçecek, en çok da bölge halkı… Çünkü şehit edilenlerden birisi de Bingöllü. Sekretarya konusunda kimse kendince hüküm vermesin ve kamuoyu buna itibar etmesin.” ifadelerini kullandı

"KOBANİ’YE GEÇİŞ OLMADI"

Özgür Suriye ve Peşmergelerin Türkiye üzerinden geçişiyle ilgili bir soru üzerine de Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu yaptığı bir açıklamada Öcalan’ın benimle görüştüğüyle ilgili ihanet içeren bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu tarih önünde hesap vermek zorunda. Kimse toplumum huzurunu bozmamalı. Ana muhalefetin yapacağı açıklama kendileri için bir sınavdır. Ne kadar sorumsuzca davrandığının bir göstergesidir. Türkiye Kobani’ye yardım perspektifinden bakmaktadır. Son zamanlarda ortaya çıkan olayları herkes takip etmeli. Sokağa çıkan bu vandallar Kobani’ye yardım edilmesi için sokakta olduklarını söylüyorlardı. Konuşulanlar Suriye’ye bağlı özgür ordunun oraya geçmesine Türkiye’nin yardım edeceği yönündeydi. Gördünüz, PYD bu yardımları sınırlama hesabı yapıyor. Biz hiçbir terör örgütünün milli sınırlarımıza yerleşmesini istemeyiz. Şuana kadar Kobani’ye geçiş olmamıştır. Ama Türkiye’nin iyi niyetini herkes görmüştür. PYD onu olumlu karşılamadı. Bu olmayacak anlamına gelmez. Terör unsurları hariç Türkiye önümüzdeki günlerde buna yine yardımcı olacaktır. Şu an itibariyle geçiş olmamıştır.” açıklamasını yaptı.

"KILIÇDAROĞLU’NUN KİRLİ ZİHNİYETİNİN YANSIMASIDIR"

CHP’nin cumhuriyet bayramı resepsiyonuna katılmayacağını açıklamasıyla ilgili de Davutoğlu, “Bu sayın Kılıçdaroğlu’nun kirli zihninin yansımasıdır.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halk tarafından seçildiğini anımsatan Davutoğlu şunları söyledi: “CHP Türkiye’de 27 Mayıs darbesini destekleyen bir partidir. Darbecilerle işbirliği yapanlardır. Çankaya Köşkü tarihte birkaç kere kirlendiyse en büyük kirlilik 27 Mayıs darbesinde olmuştur. Baksınlar arşivlerine. CHP darbeyi selamlayan partidir. Çankaya Köşkü o gece yaşadığı zilliyeti başka zaman yaşamadı. 12 Eylül darbesinde de yaşanmıştır. Anaların ak sütü gibi temiz oylarla seçilen Erdoğan’ın vereceği resepsiyon, cumhuriyeti şereflendirir.”

Kılıçdaroğlu’na eleştirmeye devam eden Davutoğlu, “Kendi kirli tarihini unutup bunu kirlenme gibi söylemek Kılıçdaroğlu’na yakışır. Partisinin tarihini bilmiyor. Demokrat, darbe karşıtı, halkın iradesine saygı duyan bütün CHP’lilere sesleniyorum: 27 Mayıs gecesi Çankaya Köşkü’nde ne oldu? Celal Bayar’a ne muamele yapıldı ve CHP o gece ne yaptı? Önce onların hesabını versinler.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.