Davutoğlu: 3 bakan değişiyor!

Davutoğlu: 3 bakan değişiyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Portekiz ziyareti öncesi Esenboğa havalimanında açıklama yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi ziyaret gerçekleştireceği Portekiz'e hareket etmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.
 
Ankara'da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, seçim nedeniyle yasa gereği istifa etmesi gereken üç bakan ile ilgili sorulan soru üzerine "Bugün Bakanlar Kurulunda Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ, Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan, İçişleri Bakanımız Efkan Ala son toplantılarına katıldılar.
 
Kendilerine çalışmaları dolayısıyla teşekkürlerimizi ilettik. Cumhurbaşkanımızla geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz istişare sonrasında üç bakanlığımıza şu an ki bakanlık müsteşarlarının önümüzdeki seçime kadar nezaret etmelerini kararlaştırdık. Adalet Bakanlığına Kenan İpek, İçişleri Bakanlığına Sebahattin Öztürk, Ulaştırma Bakanlığına Feridun Bilgin önümüzdeki günler itibariyle 6 Mart son gün olduğu için o gün itibariyle göreve başlamak üzere kararlaştırılmışlardır.
 
Hayırlı olsun. Zaten bu Türkiye'de on yıllardır uygulanan bir uygulama. Üzerine düşünmek lazım gerçekten buna ihtiyaç var mı, diye. Ancak bir teamül bir kural gereği seçimlerden önce bu üç bakanlığın ataması yapılıyor. Sürekliliği teminen yürüyen işlerde herhangi bir aksama olmaması açısından müsteşarların bu görevi üstlenmelerini doğru bulduk. Çünkü bu 3 ay bu bakanlıklar ve hükümetin işlevi bağlamında hiçbir kesinti olmayacak. İnşallah 8 Haziran'da yeni hükümeti kurduğumuzda bu çalışmalar yürüyecek. Bizim bir dakika bile kaybetme tahammülümüz yok. Bu sürekliliği teminen müsteşarlarımız bu görevi üstlenecekler. Bakanlıktaki bütün işler de bir önceki gün gibi hiçbir fark olmadan bu görevler ifa edilecek. Devralacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
 

DAVUTOĞLU: 'ZORUNLU' GÖREV DEĞİŞİMİ 6 MART'TA OLACAK

 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, anayasal zorunluluk gereği genel seçimlerden önce İçişleri, Adalet ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanlarının görev değişiminin 6 Mart'ta gerçekleştirileceğini söyledi.
 
Anayasa'nın 114'ncü maddesine göre 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerden 3 ay önce yasal zorunluluk sebebiyle İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan en geç 7 Mart Cumartesi gününe kadar görevlerinden istifa etmek zorunda.
 
 
KENAN İPEK KİMDİR? 
 
 
5 Ekim 1959, Rize doğumlu hakim. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1982 tarihinde mezun oldu. 1983 yılında İstanbul Adli Yargı hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Kenan İpek çeşitli savcılık görevlerinin ardından 12 Kasım 1997 - 6 Ekim 2003 tarihleri arasında Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı, 6 Ekim 2003 - 26 Ağustos 2008 tarihleri arasında Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ve 26 Ağustos 2008-31 Aralık 2013 tarihleri arasında Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirlik görevlerini yürüttü. 1 Ocak 2014 tarihinde Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevine başladı.
 
 

SEBAHATTİN ÖZTÜRK KİMDİR?

 
1962 Çaykara, Trabzon doğumlu bürokrat. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1986 yılında mezun oldu. 1987 Yılında açılan Kaymakamlık sınavını kazanarak 19 Haziran 1987 yılında Kaymakam Adayı olarak mesleğe girdi. İngiltere -Brighton da yabancı dil eğitimini aldı. 1990 yılında Kaymakamlık kursunu başarı ile bitirip Kaymakam olarak atandı. Meslekte 19. yılını çalışmakta olup Osmangazi Kaymakamı olarak görev yapmaktayken 30 Kasım 2007 tarihli Valiler kararnamesi ile Niğde valisi olmuştur. 4 Ekim 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulunun 2009/15479 Sayılı Kararnamesiyle Erzurum Valiliği görevine atanmıştır. Bakanlar Kurulunun 2013/4699 sayılı vali atamaları hakkındaki kararının 9 Mayıs 2013 tarihli Resmi Gazetede yayınlanmasıyla Antalya valiliğine atanmıştır. 15 Eylül 2014 tarih ve 6780 nolu müşterek kararname ile İçişleri Bakanlığı müsteşarlığına atanmıştır. Öztürk, evli ve iki çocuk babasıdır.
 
 

FERİDUN BİLGİN KİMDİR?

 
1964 Sivas doğumlu  Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı.  Feridun Bilgin, 1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektrik Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmasının ardından 1985-1987 yılları arasında Yıldız Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans yaptı.
 
İş hayatına 1986 yılında Devlet Planlama Teşkilatı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı olarak başladı ve 1991 yılında Planlama Uzmanı, 1992 yılında ise aynı yerde Grup Başkanı olmasını takiben aynı sene Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürü görevine atandı.
 
1996-1999 yılları arasında T.C. Üsküp Büyükelçiliği'nde Ekonomi Müşaviri görevinde bulundu.
 
15 Ekim 2003 tarihinde Hazine Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdür Vekili görevine, 2 Kasım 2007'de ise aynı göreve asaleten atandı.
 
30 Haziran 2010'da Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili görevine atanan Feridun BİLGİN, 30 Temmuz 2010 tarihinden 29 Nisan2014'e kadar  Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı görevini yürüten Bilgin bu tarihten bu yana Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarlığı görevindedir.
 
İyi derecede İngilizce bilen Feridun Bilgin evli ve iki çocuk babasıdır.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.