Davutoğlu, Suruç'ta Suriyelilere Seslendi: Allah Kobani’yi Korusun

Davutoğlu, Suruç'ta Suriyelilere Seslendi: Allah Kobani’yi Korusun

Partisinin il başkanları toplantısı için Şanlıurfa'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'nin Kobani kentinden kaçan sığınmacıların bulunduğu Suruç'a geçti. Suriyeli sığınmacılara seslenen Davutoğlu, “Allah, Kobani’yi ve Kobanili...

Partisinin il başkanları toplantısı için Şanlıurfa'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'nin Kobani kentinden kaçan sığınmacıların bulunduğu Suruç'a geçti. Suriyeli sığınmacılara seslenen Davutoğlu, “Allah, Kobani’yi ve Kobanili kardeşlerimizi korusun. Allah kısa zamanda evinize dönmeyi nasip etsin" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Şanlıurfa'daki başkanlar toplantısının ardından Suruç ilçesinde Kobanili mültecilerin kaldığı Yatılı Bölge Okulu’na gitti. Burada çadırları ziyaret ettikten sonra Kobanili sığınmacılara hitap eden Davutoğlu'nun konuşması tercüman aracılığıyla Kürtçeye çevrildi. "Sizin acınız bizim acımızdır" diyen Davutoğlu, "Evimiz, kapımız, sınırımız ama en önemli gönlümüz size sonuna kadar açıktır. Son 3 yıl içinde Türkiye’ye Suriye’den Arap, Türkmen, Kürt her kesimden 1 milyon 650 bin kişi geldi. Biz onları muhabbetle karşıladık." dedi.

Kobani’den 19 Ekim’de 3 günde 134 bin kişinin geldiğini anlatan Davutoğlu, şöyle konuştu: "Hoş geldi sefa geldi. Şuan 192 bin Kobanili kardeşimiz Türkiye’de. Kim ne derse bilsin, bilin ki Türkiye sizin evinizdir, yuvanızdır, bütün vatandaşlarımızda sizin öz kardeşinizdir. Biz burada sizleri gönülden ağırlarken, şunu da bir kez daha teyit ediyoruz, inşallah bir gün Kobani bütün bu saldırı ve tehditlerden kurtulacak ve siz inşallah evinize döneceksiniz hür bir şekilde. O zamana kadar bizim misafirimizsiniz, hem gönlümüzde, hem ülkemizde şehrimizde başımızın üzerinde yeriniz olacak. Bu zor günler geçer, ama bugünlerde gösterilen kardeşlik unutulmaz. Allah, Kobani’yi ve Kobanili kardeşlerimizi korusun. Allah kısa zamanda evinize dönmeyi nasip etsin. Bütün komşu şehirler gibi Kobani bize tarihin emanetidir, bu emanete de sonuna kadar sahip çıkmaya kararlıyız.”

Davutoğlu, konuşmasını Kürtçe selamlayarak bitirdi. Davutoğlu’na Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Efkan Ala da iştirak etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.