Davutoğlu, Şanlıurfa’da Stk Temsilcileri İle Görüştü

Davutoğlu, Şanlıurfa’da Stk Temsilcileri İle Görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa’da STK temsilcileri ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Gündeminde çözüm süreci olan Davutoğlu, kamu düzenine vurgu yaparken çözüm sürecinin dış etkenlerden ayrı tutulması gerektiğinin altını...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa’da STK temsilcileri ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Gündeminde çözüm süreci olan Davutoğlu, kamu düzenine vurgu yaparken çözüm sürecinin dış etkenlerden ayrı tutulması gerektiğinin altını çizdi.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılmak üzere Şanlıurfa’da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, şehirdeki çeşitli temaslarının ardından sivil toplum kuruluşları ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Başbakan Davutoğlu’nun gündeminde çözüm süreci vardı. Konuşmasında çözüm sürecinden geri adım atılmayacağını yenileyen Davutoğlu, kamu düzeni vurgusu yaptı.

Kamu düzenini sarsanların yıkıntı altında kalacağının altını çizen Davutoğlu, “Bu ülkede hukuk yokmuş gibi herkes kafasına göre istediği adamı vergiye bağlayabilirmiş, yol kesip kimlik sormak, ismini beğenmediğini alıp bir yere götürme hakkına sahip anlayışa girilirse o zaman birileri Türkiye'yi, Suriye, Irak gibi yapmak istiyor anlamına gelir ki buna izin vermeyiz. O zaman durum özgürlük meselesinden çıkar güvenlik meselesine girer. Bu süreçte kavramları dikkatlice kullanarak yol alıyoruz. Devlet otoritesi değil kamu düzeni diyoruz. O düzeni sarsanlar yıkıntının altında kalır.” dedi.

Kamu düzeninin sağlanmasını herkesin sahiplenmesi gerektiğini dile getiren Davutoğlu, “Herkesin yeni ve güçlü bir psikolojik irade beyanına ve bunu yansıtacak davranışlara ihtiyacımız var. Son günlerde atılan olumlu açıklama ve adımları görüyoruz. Son yapılan çözüm süreci mekanizma toplantısında yeni adımlar atılıyor bunları görüyorsunuz.” şeklinde konuştu.

Çözüm sürecine yönelik provokasyonlara karşı sadece devletin değil halkın da yüksek sesle itiraz etmesini isteyen Davutoğlu, “Provokasyona yönelme

halinde devletin sesi değil herkesin sesinin çıktığı, 'ülke ve bizim geleceğinin tek temsilcisi siz değilsiniz' diyerek benimsemesi gerekiyor. Toplumsal sahiplenmeyle ileri adımlar atılır.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.