Davutoğlu, Christiane Amanpour'a konuştu

Davutoğlu, Christiane Amanpour'a konuştu

Ahmet Davutoğlu CNN International'da Christiane Amanpour'un sorularını yanıtladı. Başbakan IŞİD operasyonları hakkında da konuşurken "Operasyonlar HDP'ye karşı değil, PKK'ya karşı" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Amerikan "CNN International" kanalında gazeteci Christiane Amanpour'un IŞİD ve PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyona ilişkin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, Amanpour'un "Savaşa geç katıldınız. Bu ani tavır değişikliğinin nedeni nedir?" sorusuna, "Aslında ani bir dönüş değil. Suriye toprağındaki tüm terörist varlıklara başından beri son derece aktif şekilde karşıyız. Ancak bu kez DAEŞ, geçen pazartesi Suruç'ta 32 vatandaşımızı öldürdü. Perşembe günü, sınırda 1 askerimizi şehit etti. Dolayısıyla sınırımızı DAEŞ'ten temizlemek gereklilik halini aldı ve operasyona hemen başladık" yanıtını verdi.

Başbakan, Amanpour'un "IŞİD daha önce engellenebilir miydi?" sorusuna, "Evet katılıyorum. Esed rejimi binlerce insanı öldürmeseydi, IŞİD etkinliği diye bir şey olmazdı. IŞİD; Avrupa, ABD ve dünyaya karşı tehdittir" dedi.

PKK operasyonlarını da "Bu, Kürt vatandaşlarımıza karşı değil PKK'ya karşıdır" ifadeleriyle nitelendirdi. Amanpour'un "Bu operasyonların HDP'yi bertaraf etme operasyonu olduğu eleştirileri var" hatırlatmasına da "Tüm siyasi aktörler terörizme karşı birleşmelidir. IŞİD saldırısı olduktan sonra teröre karşı ortak deklarasyon çağrısı yaptım. Sadece HDP buna katılmayı reddetti. Bu HDP'ye karşı değil PKK'ya karşı bir operasyondur. HDP, PKK'yı kınamıyor. Siviller ve polisler öldürüldüğünde, onlardan bunları kınamalarını istediğimizde bunu reddettiler" karşılığını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.