Davos'ta Kimse Yok Mu'ya Ödül

Davos'ta Kimse Yok Mu'ya Ödül

5. Uluslararası Afet ve Risk Konferansı IDRC 2014 Davos çerçevesinde düzenlenen yarışmada Kimse Yok Mu ASYA ekibinin çalışmalarını konu edinen fotoğraf birinci oldu. İki yılda bir düzenlenen ve alanında önde gelen konferanslardan olan IDRC'ye...

5. Uluslararası Afet ve Risk Konferansı IDRC 2014 Davos çerçevesinde düzenlenen yarışmada Kimse Yok Mu ASYA ekibinin çalışmalarını konu edinen fotoğraf birinci oldu.

İki yılda bir düzenlenen ve alanında önde gelen konferanslardan olan IDRC'ye bu yıl binden fazla kişi katıldı. Birleşmiş Milletler üst düzey yetkililerinin yanı sıra risk yönetim uzmanları, uygulayıcıları, bilim adamları, sivil toplum alanında önemli isimler ve kuruluşların temsilcilerinin katıldığı IDRC'de risk yönetimi, afetleri azaltma ve iklim değişimine adapte gibi konulara çözüm bulunmaya çalışıldı.

Pakistan, Tacikistan, Japonya, Haiti, Endonezya'daki afetler ve son olarak Filipinlerde meydana gelen Haiyan Tayfunu'nda görev alan ASYA Arama Kurtarma Ekibi'nin çalışmalarını konu edinen fotoğrafı çeken Kimse Yok Mu Uluslararası Medya İlişkileri Yöneticisi Hatice Avcı, ödülünü IDRC 2014 Konferansı'nı düzenleyen Global Risk Forum (GRF) Başkanı Walter Ammann'ın elinden aldı.

ASYA Arama Kurtarma Ekibi'nin birçok çalışmasına katıldığını belirten Avcı, "ASYA dünyanın dört bir yanında arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. En kısa sürede afet bölgesine ulaşıp ihtiyaç duyulduğu anda afetzedelere ulaşıyor. Ben de ASYA Arama Kurtarma Ekibi'nin çalışma titizliğini göstermek amacı ile fotoğrafımı çekmiştim. Ödülü Filipinlerde, Japonya'da, Haiti'de, ve Soma'da görev yapan ASYA Ekibi adına aldım." dedi.

Dereceye giren fotoğraflar Mart 2015'te Japonya'nın Sendai şehrinde gerçekleşecek BM WCDRR Dünya Konferansı'nda sergilenecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.