Konya her zaman zalimin karşısında

Konya her zaman zalimin karşısında

Davamız Kudüs Büyük Cuma Buluşması Mevlana Meydanı'nda yapıldı. Buluşmaya on binlerce vatandaşın yanı sıra çok sayıda protokol mensubu katıldı.

Buluşmaya on binlerce vatandaşın yanı sıra Eski Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Hak İş Genel Başkan Vekili Mustafa Toruntay, Filistin Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve İlçe Belediye Başkanları katıldı. Programın açılışında Grup Yürüyüş’ün “Zalimlere Vur” şarkısı canlı olarak seslendirildi. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da konuşmasının yer aldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Kur’an tilavetinin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da buluşmaya telekonferans bağlantısı ile katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “Filistinliler yüzlerini size çevirdi. Sizler Kudüs’e sahip çıkmanın yanı sıra, İsrail’e direnen mazlumlara da umut veriyorsunuz. Bir kez daha Filistinlilerin yalnız olmadığını haykırıyorsunuz” dedi.

İSRAİL GASPINI ÖNLEYECEĞİZ

“İslam İşbirliği Teşkilatı’nın olağan üstü liderler zirvesinde ABD’nin provakatif açıklamaıs sonrası en büşyük katılımlı zirveyi gerçekleştirdik” diyen Erdoğan, şöyle konuştu: “Bu vahdet görüntüsü Filistin’in yalnız olmadığının görüntüsüdür. Bu kararın hükümsüz olduğunu ifade ettik. Oy birliği ile Kudüs’ü Filistin devletinin başkenti olarak tanıdı. Kudüs Filisitin’in başkentidir. Filistin’i bağımsız bir ülke olarak tanımaya da davet ettik. ABD’nin kararının iptali için de BM nezdinde girişimlere başladık. Daha önce kararı alınan, ‘Hiçbir ülke Kudüs’te Büyükelçilik bulunduramaz kararına uymak zorundadır’. Bu rezillik kabul edilemez. Bu hak gaspına Müslümanlar boyun eğmeyecek. Türkiye olarak üzerimize düşeni yapacağız. Hukuku çiğneyenlerin ipliğini pazara çıkaracağız. Filistin’in daha fazla ülke tarafından tanınması için çalışacağız. İslam ülkeleri olarak Kudüs’ün tarihi kimliğini korumak, oradaki Filistinli ailelere sahip çıkmak için yeni fonlar kuruyoruz. Müslüman mahallelerin İsrail tarafından gaspını önleyeceğiz. Şu an aleyhimize görünen bu dönemin de hayra tebdil olacağına inanıyorum. Şimdiden bunun emarelerini görüyoruz. Filistin’deki bu işgal ve devlet terörü dünyanın gündemine gelmiştir. İşlenen cinayetler ve insanlık dışı görüntüler İsrail’in gerçek yüzünü göstermiştir. Bizler Müslümanız. İşgalci, ırkçı, antisemitist olamayız. Biz intikam değil, adalet için çalışıyoruz. Sadece Müslümanlar için değil, tüm insanlık için barış ve huzur istiyoruz. Tahriklere kapılarak İşgalcilerin ekmeğine yağ sürmeyeceğiz.”

whatsapp-image-2017-12-15-at-14.47.26-001.jpeg

 

ZALİMLERE MEYDAN OKUYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ise konuşmasında, “Bu meydanlardan yükselen ses Kudüs’ün, özgürlüğün sesidir. Konya zalimlere meydan okuyor. İşte kardeşlik, işte ruh bu” dedi. “Konya, Kudüs’tür, Kudüs Konya’dır” diyen Sorgun, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İsrail 1980’de Kudüs’ü başkent ilan etmeye kalkıştığında Konya yine ayakta idi, bugün yine ayakta. İşgalcilerin yüreğini hoplatıyor. 37 yıl sonra bugün yine şahidiz. Konya sadece Konya’dan ibaret değildir. Konya’nın bir ruhu var. Bugün burada onbinler, milyonların ruhu burada. Duamıza amin diyorlar. Bu meydan yükselen ses zalimlere hançer gibi saplanıyor. Mübarek beldeleri korumak imkan değil, iman meselesidir. İnanıyorsanız üstün olan sizsiniz. Biz bu davaya inanıyor ve sahip çıkıyoruz. Kudüs bizim haklı davamızdır. Kudüs bir şehrin adı değil, bir davanın adıdır. Kudüs peygamber emanetidir.” AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da duruşumuzu göstermek için toplandıklarını ifade etti.

KUDÜS ÖZGÜRLEŞECEK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, de konuşmasında yüce bir amaç için toplandıklarını dile getirerek, “İsrail’in Kudüs’ü gasp etme çabasına hayır demek için buradayız. Konya her zaman bu duruşu sergiledi. Konya her zaman hakkı üstün tutmak için mücadele etti.  Mekke, Medine, Konya’nın kardeş şehri Kudüs bugün hala işgal altında. Kudüs mahzun. Kudüs inşallah Türkiye’nin öncülüğünde, çağımızın Selahaddin’i Recep Tayyip Erdoğan’ın öcülüğünde yeniden hür olacak. Kudüs’ün özgürlüğü, İslam birliğinin yeniden oluşması, yeniden ayağa kalkmamız demektir” ifadelerine yer verdi.

SULTAN SELİM’İN EMANETİ

Eski Başbakan ve Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ise konuşmasında, insanlık tarihinde en büyük vuslatın miraç olduğuna işaret ederek, “O büyük vuslatın, miracın gerçekleştiği Kudüs özgür olana kadar, ezan-ı Muhammedi, tüm insanlığa seslenene kadar 80 milyon insanımıza uyku haramdır. Milletler uğurlarına can verdikleri değerler ile yaşarlar. 2017 bizim Kudüs’e vuslatımızın 500. yılıdır. 500 yıl önce Yavuz Sultan Selim han ile Kudüs bize emanet edilmiştir. 100 sene önce 400 yıllık barış döneminden sonra Kudüs bizden kopmuş olabilir, işgal edilmiş olabilir ama biz bu işgali tanımayız. Kudüs hür olana kadar dur durak bilmeyiz. Bu günlerin ve ayların seçilmesi tesadüf değil. Kudüs’ün işgalinin 50. yılındayız” dedi.

“Kim ne düşünürse düşünsün elbet bu vuslat gerçekleşecek. Kudüs’te izzetin dönemi yeniden başlayacak” diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kudüs bizim dışımızda bir mesele olarak lanse edildiği zaman, ‘Bugün ve gelecekte Kudüs, bizim meselemizdir ve öyle kalacaktır’ demiştik. Sanılmasın ki Kudüs bizim dış meselemizdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kaderi ile Kudüs’ün kaderi birdir. 1980 darbesi öncesi Erbakan Hocamız bu soaklarda Kudüs için yürüdüğünde bu darbe gerekçesi gösterildi. 28 Şubatta da aynı gerekçe ile darbe yapıldı. Darbeciler Kudüs’ün gündemimize girmesini istemedi. Biz bu prangaları yıktık.”

YAPTIKLARINIZ YANINIZA KAR KALMAZ

Konya STK Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil de yaptığı konuşmada, “Bugün burada daha evvelki toplantılar gibi Konya’nın gür sedasını dünyaya duyuracağız. Bugün Kudüs ve Filistin günümüz. Kudüs bize emanet mübarek bir beldedir. Peygamberimizin miraca çıktığı belde. Ecdadımızın üzerinde titrediği bir toprak. Kudüs ve Filistin bizim kırmızı çizgimizdir. Bizim topraklarımızdır, vazgeçmeyiz. Selçuklu’nun Osmanlı’nın torunları ile Mevlana Meydanı’ndayız. Konya olarak diyoruz ki ‘Ey Yahudi İnsanlara zulmettiniz, insanların kanlarını emiyorsunuz. 16 yaşındaki çocuğun gözünü bağlayıp tutukladınız, down sendromlu çocuğu tutukladınız. Bunlar senin yanına kar kalmaz.’ İslam İşbirliği Teşkilatı’nın aldığı kararın arkasındayız" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Hak İş Genel Başkan Vekili Mustafa Toruntay ve Filistin Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan da birer konuşma yaptı.

Buluşmanın sonunda İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar du yaparken onbinlerce kişi ‘amin’ dedi.

EMRE ÖZGÜL/ALİ İBİLEME/HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.