Dava adamı Eke dualarla defnedildi

Dava adamı Eke dualarla defnedildi

28 Şubat döneminde (MGV) Konya Şube Başkanlığı yaparak, bütün zorluklara göğüs geren Milli Görüş erlerinden Sahip Eke, sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Merhum Eke, ardından hoş bir sadâ bırakarak, ebediyete intikal etti

Milli Görüş camiasında uzun yıllar hizmet eden, Milli Gençlik Vakfı (MGV) Konya Şubesi eski başkanlarından Sahip Eke, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Tedavi gördüğü Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde rahmeti rahmana kavuşan Eke'nin vefatı, yakınlarını ve sevenlerini üzdü.  Yüzlerce hafız gencin yetişmesinde büyük emekleri ve fedakârlıkları olan Karapınar doğumlu, 66 yaşındaki 2 çocuk babası ve asker emeklisi merhum Eke'nin cenazesi, Hacı Veyis Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Üçler Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze törenine; AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkafa, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Avukat Hasan Hüseyin Uyar, başkan yardımcıları, ilçe başkanları, AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, Karatay Belediye Başkan Adayı Avukat Hasan Kılca, Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkan Yardımcısı Aziz Anik, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Eke ailesinin akrabaları, yakınları, sevenleri, dostları ve çok sayıda kişi katıldı. Cenaze namazı öncesi merhum Eke için helallik istendi. Merhaba Gazetesi olarak bizlerde merhum Sahip Eke'ye Allah'tan rahmet diler, tüm yakınlarına da sabr-ı cemil niyaz ederiz.

50122853_1990757311040742_8714272533714567168_n.jpg

EKE İÇİN TAZİYE MESAJLARI YAYIMLANDI

Eke'nin vefatı sonrası MGV, AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman ve AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak sosyal medya hesaplarından birer taziye mesajı yayımladı. AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan, mesajında “Milli Gençlik Vakfı Konya eski şube başkanımız, kıymetli dava adamı Sahip Eke ağabeyin vefatını öğrendik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet, makamı âli olsun. Ailesinin ve sevenlerinin başı sağolsun” dedi. AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak da mesajında, “Milli Gençlik Vakfı eski Konya şube başkanımız Sahip Eke vefat etmiştir. Allah rahmet eylesin. Camiamızın başı sağolsun. Yakınlarına sabrı cemil niyaz ederim” ifadelerine yer verdi.  Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman ise, şu mesajı paylaştı: “MGV Konya eski Şube Başkanlarımızdan Sahip Eke’nin vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhum Başkanımıza Allah’tan rahmet, camiamıza başsağlığı diliyorum.”

MÜCAHİT GENÇLERİN YETİŞMESİNE ÖMRÜNÜ ADADI

Yakınları ve sevenleri de rahmetli Sahip Eke'yi anlattı. Yaşar Araştırmacı merhum için şunları söyledi: “ Sahip Eke abimiz örnek kişiliği ile öncü olan nadir hizmet erlerindendi. Üzerimizde emekleri oldu. Kendisi 3 yatılı hafızlık Kur'an Kursu ile ilgilenmekteydi. Yüzlerce çocuğumuzun ve hafızın yetişmesine vesile olmuştu. Kur'an Kursunda geçirdiği kalp krizi sonucu Kur'an yolunda şehit olmuştur.”  Adnan İpekdal, “Kendisini; mümin, muvahhid, mücahid bilirdik.
Allah rahmet eylesin” dedi. Serdar Akça da “O asker emeklisi idi. Öğrenciliğimiz yıllarında Konya MGV'de tanıdık onu. Ortaöğretim yurdunun sorumlusuydu. Herkes, onun disipliniyle ürettiği işleri kabul etmekte zorlansa da hayranıydı.Çünkü yaptığı işlerin sonucu o kadar güzeldi ki anlatamam. Tüm öğrencilerin evleri ve yurtları için aynı titizliği ve gayreti sürdürdü. O dönemler il başkan yardımcısıydı. Sonra Türkiye'nin kara tünele sokulduğu 28 Şubat'ta MGV Konya Şube başkanlığı yaptı. Yani tam hedef tahtasındaydı. Öyle vakur ve güven doluydu ki sanırım o süreçte karanlık adına onun karşısına çıkan herkes hayran kalmıştır. Hiç boş bırakmadı kendisini. İlçesinde belediye başkanı olmak için aday oldu ama ilçesi onu kaybetti. Ne diyelim kader. Sonra kendisini hafız yetiştirmeye vakfetti. 3 kursu birlikte götürmeye çalıştığını ifade ediyor dostlarımız. Biz, tanıdığımız günden beri onun gayret ve cehdine şahidiz. O, amel defteri kapanmayacak sadaka-i cariye olacak bir neslin yetişmesine vakfetti kendisini. Allah rahmet eylesin” dedi.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.