Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın Sınav Başvuruları devam ediyor

Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın Sınav Başvuruları devam ediyor

Türkiye’de 151 yıldır eğitimde fırsat eşitliğinin sembolü olan Darüşşafaka Eğitim Kurumları eğitimle yaşamları değiştirmeye devam ediyor.

Türkiye’de 151 yıldır eğitimde fırsat eşitliğinin sembolü olan Darüşşafaka Eğitim Kurumları eğitimle yaşamları değiştirmeye devam ediyor. 1-10 Nisan arası 26 ilde yapılacak sınav tanıtım toplantılarının ardından, Darüşşafaka Giriş Sınavı 1 Haziran’da 20 ilde gerçekleştirilecek. Darüşşafaka Giriş Sınavı için son başvuru tarihi 28 Mayıs 2014.

 

Kurulduğu günden bu yana ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ misyonuyla binlerce çocuğun hayatını değiştiren Darüşşafaka, kuruluşunun 151. yılında yeni öğrencilere kapılarını açmak için sınav tanıtım toplantıları düzenliyor.

 

Annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere ortaokul 1. sınıftan liseyi bitirinceye kadar parasız ve yatılı eğitim veren Darüşşafaka Eğitim Kurumları, giriş sınavı hakkında bilgi verdiği sınav tanıtım toplantılarını 1-10 Nisan arası 26 ilde gerçekleştiriyor. Toplantılar; 1 Nisan’da, Tokat, Mersin, Trabzon, Erzurum ve Van’da; 2 Nisan’da, Kayseri, Adana, Samsun, Ağrı ve Tekirdağ’da; 3 Nisan’da, Konya, G. Antep, Kars, İstanbul-Esenyurt ve İstanbul-Kartal’da; 7 Nisan’da, Antalya, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Ş. Urfa’da; 8 Nisan’da, Denizli, Balıkesir, Diyarbakır, Sakarya’da; 9 Nisan’da, Mardin’de ve 10 Nisan’da, İstanbul-TİM’de yapılacak.

 

Öğrencilerin tüm masrafları Darüşşafaka tarafından karşılanıyor

2013 – 2014 eğitim-öğretim yılında Türkiye genelinde 65 ilden 945 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, öğrencilerin eğitim masraflarının yanı sıra giyim, barınma, yemek, kitap, sağlık gibi ihtiyaçları da Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılanıyor. 2012 yılında düzenlenen Genel Kurul Toplantısında gerçekleştirdiği tüzük değişikliğiyle annesi hayatta olmayan öğrencilere de kapılarını açan Darüşşafaka Cemiyeti, üniversiteyi kazanan öğrencilerine de üniversite eğitimleri boyunca burs vermeye devam ediyor.

 

Her ilin sınav birincisinin eğitim giderlerini Türkiye İş Bankası karşılıyor

Tüm öğrencilerin parasız eğitim gördüğü Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda, Türkiye İş Bankası “81 İlden 81 Öğrenci” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, her ilin sınav birincisinin tüm giderlerini karşılanıyor.

 

Darüşşafaka Giriş Sınavı belirlenen 20 ilde 1 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilecek. Anadolu’nun farklı şehirlerinden sınava katılacak öğrencilerin ve velilerin ulaşım giderleri Darüşşafaka tarafından karşılanacak.

 



Adaylarda Aranan Koşullar

    T.C. vatandaşı olan,
    Annesi veya babası hayatta olmayan,
    Ailesinin maddi durumu öğrenimini sürdürmesine yeterli olmayan,
    2003 ve sonrası doğmuş olan (Yaş düzeltmesi geçersizdir),
    2013-2014 eğitim-öğretim yılında ilkokul 4. sınıf öğrencisi olan,
    Sağlık ve diğer yönlerden yatılı okula kabulünde sakınca bulunmayan öğrencilerin aday kaydı için müracaatları uygundur.

 

Kısa Notlarla Darüşşafaka

·         2013-2014 eğitim-öğretim yılında Darüşşafaka’da toplam 945 öğrenci eğitim alıyor.

·         Öğrencilerin yüzde 42’si kız, yüzde 58’i erkek öğrencilerden oluşuyor. Bu öğrencilerin yüzde 48’i İstanbul, yüzde 52’si Anadolu’dan geliyor.

·         Tüm öğrenciler okul kampüsünde yaşıyor.

·         Her sınıf 24 öğrenciden oluşuyor.

·         Öğretmen başına ortalama 5 öğrenci düşüyor.

·         6 öğrenciye 1 bilgisayar düşüyor.

·         Öğrenciler, İngilizce dil eğitimlerinin yanı sıra 6. sınıftan itibaren Fransızca veya Almanca dillerinden tercih ettikleri bir tanesini de ikinci yabancı dil olarak öğreniyor.

·         Her öğrenci bir enstrüman çalıyor veya bir spor dalıyla ilgileniyor.

·         Cemiyet, öğrencilerine çağdaş bir eğitim olanağı tanıyor ve düşünen, sorgulayan, çevresine ve ülkesine karşı sorumlu, aydın bireyler olarak hayata atılmalarını sağlıyor.

·         Öğrencilerin ezberden uzak, yaşayarak öğrenmeleri için fizik, kimya, bilgisayar gibi dersler laboratuvar ortamında yapılıyor.

·         Yılın 10 ayı, haftanın 7 günü ve günün 24 saatini Darüşşafaka’da geçiren çocuklarımızın eğitim masraflarının yanı sıra giyim, barınma, yemek, kırtasiye, sağlık gibi tüm ihtiyaçları hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların yaptığı bağışlarla karşılanıyor.

Kaynak: www.haber66.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.