Darpçı Polislere 1 Yıl 8'er Ay Hapis

Darpçı Polislere 1 Yıl 8'er Ay Hapis

Fatih’te bir vatandaşın polisler tarafından darp edilmesi olayıyla ilgili davada 6 polis, bir yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırıldı. Darp edilen vatandaş hakkında ise beraat kararı verildi.Fatih’te 2012 Haziran ayında meydana gelen olayda...

Fatih’te bir vatandaşın polisler tarafından darp edilmesi olayıyla ilgili davada 6 polis, bir yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırıldı. Darp edilen vatandaş hakkında ise beraat kararı verildi.

Fatih’te 2012 Haziran ayında meydana gelen olayda Ahmet Koca adlı vatandaş, polisler tarafından darp edilmişti. Olaya ilişkin açılan ve 11 polisin yargılandığı davada karar çıktı. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık 5 polis ve tarafların avukatları katıldı.

Polislerin avukatı Hüseyin Kaya, müvekkillerinin işkence kastıyla hareket etmediklerini, Koca’nın kimlik göstermemesi üzerine olayın başladığını belirtti. Ahmet Koca’nın eyleminin olaya sebebiyet verdiğini ifade eden Kaya, “Olay basit bir kargaşa sonucu meydana gelen müessir fiil niteliğindedir.” dedi. Kaya, işkence unsurlarının bulunmadığını savundu.

Sanık polisler de suçlamaları kabul etmedi ve beraat talebinde bulundu.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık polisler Mehmet K., Seyit Ali A., Can Ahmet A., Ahmet Ö. ve Ahmet G. hakkında Koca’ya yönelik işkence suçlamasından beraatlerine karar verdi.

Diğer polisler Adem D., Muhammed Mustafa G., Atalay E., Ali Y., Fatih K. ve Mustafa A. ise eziyet suçundan 2’şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların yargılamadaki davranışlarını göz önünde bulunduran mahkeme, cezayı bir yıl 8’er aya indirdi. Sanıkların kasıtlı bir suçla mahkum olmadığı ve ileride bir daha suç işlemeyeceklerine dair kendilerinde olumlu kanaat oluştuğunu ifade eden mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı ve 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına karar verdi. Sanıklar 5 yıl süre içerisinde kasıtlı olarak yeni bir suç işlememeleri durumunda dava düşecek.

KOCA BERAAT ETTİ

Polislerin şikayeti üzerine aynı davada sanık olan Ahmet Koca, hakkında da beraat kararı çıktı. Mahkeme, polise direnme ve hakaretle suçlanan Koca’nın toplanan delillere göre bu suçları işlediğinin sabit olmadığını belirtti.

İddianamede polisler hakkında 12’şer yıla kadar hapis talep edilmişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.