Darıca Hayvanat Bahçesi'nde Ki Tropikal Hayvanlar Kışlık Alanlara Alındı

Darıca Hayvanat Bahçesi'nde Ki Tropikal Hayvanlar Kışlık Alanlara Alındı

Darıca Hayvanat Bahçesi'nde kış tedbirleri bugünden itibaren alınmaya başladı. Bu kapsamda yaklaşık 7 aydır yazlık alanlarda tutulan yüzlerce hayvan çeşidi kapalı alanlara alındı. Cam kafeslerin içerisine konulan hayvanların bulunduğu...

Darıca Hayvanat Bahçesi'nde kış tedbirleri bugünden itibaren alınmaya başladı. Bu kapsamda yaklaşık 7 aydır yazlık alanlarda tutulan yüzlerce hayvan çeşidi kapalı alanlara alındı. Cam kafeslerin içerisine konulan hayvanların bulunduğu ortamlar klima ve elektrikli ısıtıcılarla ısıtılıyor.

Alınan kış tedbirleriyle ilgili olarak Darıca Hayvanat Bahçesi Eğitim Uzmanı Gökmen Aydın şunları söyledi: “Havalar soğumaya başladı. Birçok hayvanı artık kışlık kısımlara alıyoruz. Kışlık kısımlar da artık fanlı, doğalgazlı, elektrikli ısıtıcılarla ısıtılıyor. Şu an bulunduğumuz alan kapalı bir alan. Burada bulunan cüce maymunlar bu ısıtıcıların önlerinde durarak bu ısı ihtiyaçlarını karşılıyorlar” diye konuştu.

KIŞIN DA ZİYARETÇİLERE AÇIK

Öte yandan Darıca Hayvanat Bahçesi yetkilileri, kışın da ziyaretçilere açık olduklarını ifade etti. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Gökmen Aydın, “Alınan tedbirler sayesinde hayvanlarımız doğadaki ortamlarını aramıyorlar. Çünkü, burada onlar için her türlü koşullar kendi yaşam alanlarındaki gibi ayarlanmıştır. Gece gündüz bunları gözetleyerek sağlıklarını ve morallerini yüksek tutuyoruz” diye konuştu.

Öte yandan bakıcıların sürekli olarak hayvanlarla ilgilendikleri görüldü. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.