Darbe Komisyonu'nda Kışanak gerilimi

Darbe Komisyonu'nda Kışanak gerilimi

15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, bugünkü oturumuna HDP’liler ile AK Partililer arasında Gültan Kışanak gerilimi ile başladı.

Komisyon üyesi HDP’li Mithat Sancar, Kışanak ile ilgili konuşmak için söz istedi. Başkan Reşat Petek ise gündem dışında söz vermenin usul dışı olduğunu belirtti. Bunun üzerine HDP’liler tepki gösterdi. Başkan Petek’in üzerine doğru yürüyen HDP’liler, “Siz talimat verdiniz. Bu komisyon talimat verdi. Bir belediye başkanı buradan çıkınca gözaltına alındı. Bu komisyon darbeleri araştırmak için değil meşrulaştırmak için kullanılıyor. Meclise darbe yapıyorsunuz. Siz darbecisiniz” eleştirilerini yöneltti.

SALONU TERKETTİLER

Başkan Petek ise “Hukuk, iç tüzük çerçevesinde Komisyonu çalıştırıyorum. Başkandan izinsiz bir milletvekilinin açıklama yapma hakkı yoktur” karşılığını verirken, “Şov yapıyorsunuz” tepkisini gösterdi. HDP’liler ise “Şov yapan sizsiniz” karşılığını verdi. HDP’lilerin söz isteme talebine CHP’li üyelerden de destek geldi. CHP’li üye Sezgin Tanrıkulu, Petek’e, “Siz komisyon başkanısınız sınıf başkanı değilsiniz” dedi. HDP’liler Petek’in söz vermemesi üzerine komisyon toplantı salonunu terkettiler. 

Darbe Komisyonunda Kışanak gerilimi

TOPLANMA ÇAĞRISI

Öte yandan HDP ve DBP, gözaltı kararları ve uygulamaları protesto çağrısı yaptı. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın da bugün saat 11.00’de yapılacak protestoya katılacakları belirtildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 15 Ağustos’ta açık alanlarda yapılmak istenen etkinliklere yönelik alınan yasak kararı hatırlatılırken, halka ’sağduyu’ çağrısı yapıldı.

BELEDİYE’DEKİ ARAMA SAAT 05.20’DE BİTTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eşbaşkan Fırat Anlı’nın dün akşam gözaltına alınmasından sonra evlerinde yapılan aramalar saat 23.20’de sona ererken, Büyükşehir Belediye binasında yapılan arama ise bugün saat 05.20’ye kadar sürdü. Aramanın bitmesinden sonra polis Belediye önünde aldığı güvenlik tedbirlerini sürdürürken, saat 08.00 sıralarında Belediye yetkilileri ve daire başkanları kendi sorumluluklarında bulunan katlarda yapılan aramalardan sonra tespit yapıp tutanak tutmak için avukatlarla binaya girdikleri belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.