Dalgakıran, 4. Kez Makine İhracatçıları Birliği Başkanı

Dalgakıran, 4. Kez Makine İhracatçıları Birliği Başkanı

Makine İhracatçıları Birliği Başkanlığı'na 4. kez Adnan Dalgakıran seçildi. Makine İhracatçıları Birliği'nin olağan genel kurul toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi.

Makine İhracatçıları Birliği Başkanlığı'na 4. kez Adnan Dalgakıran seçildi.

Makine İhracatçıları Birliği'nin olağan genel kurul toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. Seçime tek liste ile giren Adnan Dalgakıran, genel kurulda oy birliği ile önümüzdeki 4 yıl için tekrar başkan seçildi. Makine ihracatçıları Birliği Başkanlığı görevini 4. kez üstlenen Dalgakıran, gelecek dönemde de sektöre hizmet vermekten mutluluk duyacağını ifade etti.

Seçimde 10 kişilik asil yönetim kurulu üyelerinden 3'ü değişti. Asil adaylar arasında yeni dönemde Necmettin Öztürk, Zeynep Erkunt Armağan, Mehmet Ağrikli ilk kez görev aldı. Dalgakıran'ın listesinde diğer isimler ise Serol Acarkan, Kutlu Karavelioğlu, Sevda Kayhan Yılmaz, Hüseyin Durmaz, Ali Eren, Tamer Güven, Ferdi Murat Gül'den oluştu.

Seçim konuşmasında 2023 ihracat hedefi içerisinde birliğe düşen payın 100 milyar dolar olduğuna vurgu yapan Dalgakıran, şunları söyledi:

“Türk makinelerine yeni pazarlar bulmak için çalışacağız. 2023 ihracat hedefimize ulaşabilmek için yeni pazarlara ihtiyacımız var. Uzak yakın demeden tüm pazarlarda varlığımızı hissettirmeliyiz. Geçtiğimiz 2013 yılı içerisinde pazar alanlarını genişletmek için çalışmalar yaptık. Geçtiğimiz yıl içerisinde sadece yurt dışında 11 fuara katılım göstermiş bulunuyoruz. Sektörümüz 200’ü aşkın ülkeye ihracat yapmakta. Almanya başta olmak üzere Hollanda, Brezilya ve Endonezya’nın yanı sıra Rusya ve ABD için de tanıtım faaliyetlerimizi arttırarak ihracatımızı daha da yukarılara taşıyacağız.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.