Daima mazlumun yanında olduk

Daima mazlumun yanında olduk

‘Türkiye Türkiye'den büyüktür’ filminde Konya vurgusu olduğunu belirten, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, yerli olmak ama yerle takılıp kalmamak gerektiğini söyledi

Türkiye Türkiye'den Büyüktür Platformu'nun toplantısı Ramada Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sogun, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,  Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Ak Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, Abdullah Ağralı, Muhammed Uğur Kaleli, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karaman Belediye Başkanı Mehmet Yaka, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Türkiye Türkiye'den Büyüktür Platformu'nu önemsediğini belirterek, "Bu platform gerçekten bir ufuk, bir vizyon ve hedef koyuyor. Herşey siyasetten beklenmeden başkasına iş tarif etme kolaycılığına sapmadan sorumluluğun gereği olarak yapılmış bir projedir" dedi.

Katılımcılara izletilen 'Türkiye Türkiye'den Büyüktür' filmi hakkında Sorgun şunları söyledi: "Hiçbir çalışma tek başına sonuç alıcı değildir ama her çalışmanın da mutlaka sonuçta bir katkısı vardır. Platform için hazırlanan Türkiye Türkiye'den büyüktür tanıtım filminde Konya vurgusu var, Türkiye vurgusu ve evrensel vurgu var. Bu anlayış tam olarak Konya'ya, Hz. Mevlana'nın felsefesini ve şehrine yakışan bir davranıştır. Yerli olmak ama yerle takılıp kalmamak, hem önümüze bakmak hem ufka bakmak yönüyle de yapılan bu platform filminde emeği geçen arkadaşlarımızın hepsini tebrik ediyorum."

Platformda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, emeği geçenlere teşekkür ederek, "Toplumsal dinamiklerin kendiliğinden bu şekilde harekete geçmesi toplumumuz için önemli bir adımdır" dedi.

Türkiye Türkiye'den Büyüktür Platformu sözcüsü Osman Bozdemir, Türkiye Türkiye'den Büyüktür Platformu olarak büyük bir davaya inandıklarını belirterek, "Bu platform toplum hareketidir. Sorumluluğumuzun kaynağı, milletimiz, milli ve manevi değerleri ile medeniyet birikimidir" diye konuştu.

Dünyanın iyiliğinin Türkiye'nin yeniden büyük bir güç olmasından geçtiğini ifade eden Bozdemir, "Yüzlerce yıl dünyayı barış ve kardeşlik ekseninde tutan bir medeniyetin çocukları olarak yeniden bir medeniyetin ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. önceden olduğu gibi kader ortaklığı yaptığımız halkların ve dünyanan iyiliği Türkiye'nin yeniden büyük bir güç olmasından geçiyor. Asırlardır kadim coğrafyamızda zulmün ve zalimin karşısında, mazlumun yanında ve hakkın yolunda olan milletimiz, en kritik kararlardan birini verme arifesindedir. Ya yeniden büyük ve bir ülke olacağız ya da kurallarını başkalarının çizdiği bir dünyada yaşayacağız" şeklinde konuştu.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.