Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Daha dikkatli ve esnek olmalıyız

Daha dikkatli ve esnek olmalıyız

Dünyanın en zor işlerindendir, yönetici ve lider olmak. Bu sebeple çok iyi eğitim alması gerekir liderlerin.

Aynı zamanda doğuştan liderlik vasıflarına da sahip olması gerekir.

Konya valisi Sayın Cüneyit Orhan Toprak geldiği günden bu yana güzel çalışmalar imza atıyor. Kendisini beğeniyorum, destekliyorum.

BÜYÜKLER ANLAYIŞLI OLMALI

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde, Vali Cüneyit Orhan Toprak tarafından öğretmen sanılan ve bacak bacak üstüne attığı için tepki gösterdiği kişi gazeteci çıkmıştı.

Burada gazetecinin önemli bir etkinlikte daha dikkatli olması gerekiyordu.

40 yıla yakındır, gazetecilik ve köşe yazarlığı yapıyorum, yaş olarak benden çok küçük vali, milletvekili, kaymakam ve belediye başkanları ile çalıştım.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta, YAŞ değil MAKAMDIR,

Bu sebeple bahsi geçen makam sahipleri ile ne zaman karşılaşsam, ceketimin önünü düğmeler kendilerine Sayın ifadesini kullanarak hitap ederim.

Bu hareketi makama saygı olarak değerlendiririm.

Vali Toprak, azarladığı kişinin öğretmen değil muhabir olmasının ortaya çıkması üzerine “Konya’nın Öğretmenler Günü’nde böyle bir konuyla gündeme gelmesinden dolayı üzüntülerimi tekraren kamuoyuna bildirir, saygılar sunarım” açıklamasını yapmıştı.

Vali Toprak'ın gösterdiği tepkinin ardından salondan çıkan ve program sonrası validen özür dileyen stajyer muhabir mesleği bıraktı.

Olayın beni üzen tarafı, memleketimin böyle bir konu ile gündeme gelmesi.

Bu olay tam unutuldu derken,

Toprak'ın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katıldığı Şems-i Tebrizi Türbesi'ni ziyaretinde ayakkabılarını çıkarmadan camiye girmesi tepkilere neden oldu. Haberi ülke gündemine düştü.

Aslında olayın büyütülecek bir tarafı yok, vali Toprak, ayakkabılarını çıkartmayarak galoş giymiş, bunda eleştirilecek ne var.

Gazetecilik mesleğimde memleketimin adını eleştiri konusu yapacak haberleri yapmamaya özen gösterdim.

Bazı olaylar vardır, “Şüyuu, vukuundan beter” Bu eski bir deyiş. “Bir şeyin dedikodusunun yapılması, lafının çıkması onun gerçekleşmesinden daha kötüdür”

Güzel bir ifade, biz gazetecilerin bu cümleyi düstur edinmemiz gerekir.

DİKKATLİ ve ESNEK OLMALI

Memleketimi seviyorum,

Başta biz gazeteciler olmak üzere, İdarecilerimizin de söylemleri ve hareketleri konusunda daha dikkatli ve esnek olması gerekir.

Valiler, milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderlerince,

Memleketimin sosyo-ekonomik, kültürel, eğitim, sportif gibi konularda lider olmasını ve adından söz ettirmesini isterim.

Gazeteci olarak buna dikkat etmek zorundayım ve mecburum, zira kalkınma yerelden başlar, yerelde kalkınmayı sağlayamaz isek, ülke olarak, dünya üzerinde söz sahibi olamayız.

Vali Toprak’ın çalışmalarını beğeniyorum, zaman zaman da yazılarımda bundan bahsediyorum.

Bundan böyle daha güzel gelişmelerle memleketimin adının duyurulmasını gazeteci arkadaşlarım ve idarecilerimizden özellikle istiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR