Dağıtılacak akülü araçlar iki katına çıkarıldı

Dağıtılacak akülü araçlar iki katına çıkarıldı

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı Yöneticilerinin katılımıyla 10 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek olan akülü araç dağıtımı öncesi istişare toplantısı yapıldı.

Karatay Belediyesi ile Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen akülü araç dağıtımı bu yıl 10 Ağustos Cuma günü yapılacak. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli bu kapsamda Vakıf yöneticileri ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısında bulundu. Gerçekleştirilen toplantıda Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı İsmail Aktaş'a katkılarından dolayı teşekkür eden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; Hollanda’dan Türkiye’ye köprü kurarak anlamlı bir projeye imza attıkları için mutlu olduklarını belirtti. Hançerli; Empati yaparak engellilere yönelik çalışma yaptıklarını dile getirerek, "Toplumda itilmişlik duygusuyla yaşayan engellilerimize, hep yakın durduk. Bu inancımız doğrultusunda hayata geçirdiğimiz çalışmalarla belediye olarak farkındalık oluşturduk. Amacımız engellilerin evden çıkarak diğer bireyler gibi hayata katılmalarını arttırmaktır" dedi.Akülü araç dağıtımı hakkında bilgi veren Başkan Mehmet Hançerli; "Konya'yı unutmayarak desteklerini sürdüren derneğimize çok teşekkür ediyoruz. Her sene akülü araç dağıtımını birlikte yapıyoruz.

Geçtiğimiz yıllara göre bu sene daha farklı bir uygulamaya imza atarak 2 tır dolusu akülü araç dağıtacağız. 10 Ağustos Cuma günü saat 10.00'da Belediye Hizmet Binamızın önünde  yapılacak tören öncesinde Vakfımızla genel değerlendirme toplantısı yaptık. Gerçekleştireceğimiz akülü araç dağıtımında vatandaşlarımızdan sadece sağlık raporu istiyoruz. Gerçek ihtiyaç sahiplerine akülü araçları dağıtacağız" ifadelerine yer verdi. Başkan Hançerli Karatay Belediyesi Hizmet Binası önünde yapılacak olan akülü araç dağıtımı törenine tüm Konyalıları davet etti. Başkan Hançerli'den sonra söz alan Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı İsmail Aktaş ise vakfın 2012 yılında Konya'nın değerlerini tanıtmak ve Konya'yı Hollanda da yaşatmak için kurulduğunu söyledi. Vakıf olarak 2016 yılında 78, 2017 yılında da temin ettikleri 81 adet akülü engelli aracını Karatay Belediyesi'nin katkılarıyla engellilere ulaştırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını dile getiren Aktaş bu sene sayının iki katına çıkarılarak 160 adet olduğunu, 30 adet de tekerlekli sandalye dağıtılacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.