Dağıstanlı Akrobasi Grubu Şeyh Şamil Gösterisi İle Nefes Kesti

Dağıstanlı Akrobasi Grubu Şeyh Şamil Gösterisi İle Nefes Kesti

Bursa’da sahne alan Kafkas coğrafyasının dünyaca ünlü "Molodost Dagestan Lezginka Halk Dansları ve Akrobasi Topluluğu" adeta nefes kesti. Çocuk dansçıların da sahne aldığı gecede Şeyh Şamil’in katıldığı savaşın sahneye taşınmasını...

Bursa’da sahne alan Kafkas coğrafyasının dünyaca ünlü "Molodost Dagestan Lezginka Halk Dansları ve Akrobasi Topluluğu" adeta nefes kesti. Çocuk dansçıların da sahne aldığı gecede Şeyh Şamil’in katıldığı savaşın sahneye taşınmasını izleyenler Dağıstan ekibini ayakta alkışladı.

Yalova Uluslararası Kafkas Festivali için Türkiye’ye gelen dünyaca ünlü "Molodost Dagestan Lezginka Halk Dansları ve Akrobasi Topluluğu, Bursa Dağıstan Kültür ve Dayanışma Derneği ev sahipliğinde Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda sahne aldı. Gecede 60 profesyonel dansçı gösteriye çıktı. Molodost Dagestan Lezginka Halk Dansları ve Akrobasi Topluluğu, yaptığı gösterilerle nefesleri kesti. Kafkas Kartalı Şeyh Şamil'i ve savaşı canlandıran ekip büyük alkış aldı. Tam bir coşku karnavalı şeklinde geçen geceye Dağıstan kökenli vatandaşlar ve Bursalılar büyük ilgi gösterdi.

Bursa Dağıstan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Sabri Dönder, "Tarihten gelen asil kültürümüzü yaşamak, genç nesillere aktarabilmek için çalışıyoruz. 'Dağlar ülkesi' ve 'Diller dağı' olarak da bilinen Dağıstan’da 30’u aşkın dil konuşuluyor. Bunlardan 14’ünün diliyle okullarda eğitim yapılıyor. Dürnyaca ünlü topluluğu Bursalılarla buluşturmak istedik. 60 dansçı, birbirinden ilginç gösterilerini bizim için sergiledi." dedi. Dernek Başkanı Dönder, geceye katkıda bulunan kişi ve kurumlara birer plaket takdim etti.

Dağıstanlı gençlerin kızlarla buluşmasının sahnelendiği gecede en çok ilgiyi savaş sahnesi aldı. Kafkas Savaşı'nda Rus karşıtı direnişin lideri ve Dağıstan'la Çeçenya'nın 3. imamı olarak bilinen Şeyh Şamil’in katıldığı savaşın canlandırılması sırasında duygulu anlar yaşandı. Salonu dolduran yüzlerce kişi, savaş sahnesini cep telefonlarıyla görüntüledi. Savaş sahnesinin canlandırılması sırasında Kur’an-ı Kerim’in de okunması dikkat çekti. Molodost Dagestan Lezginka Halk Dansları ve Akrobasi Topluluğu’nda yer alan davulcu çocukların perfonmansı da parmak ısırttı. Birbirinden tehlikeli hareketleri rahatlıkla yapabilen dansçılar gecenin sonunda ayakta alkışlandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.