Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Cüneyt Çakır'ın tatili henüz bitmemiş !

Cüneyt Çakır'ın tatili henüz bitmemiş !

Muhteşem atmosfer, muhteşem ve anlamlı bir koreografi, muhteşem tribün şovları ile hafızalara kazınan bir karşılaşmayı daha geride bıraktık.

Evet geçen sezon lige damga vuran ve büyük bir takdir toplayan yeşil beyazlı taraftarların sezonun iç sahada oynanan ilk maçında yaptıkları, bu yıl çıtanın daha da yükseklere çıkacağının ilk sinyalini vermiş oldu.

Centilmenliği, gündemi takibi ve bitmek tükenmek bilmeyen desteği ve daha kombinelerdeki rekorlarıyla kendini gösteren yeşil beyazlı Büyük Konyaspor taraftarlarının Beşiktaş maçındaki performansları yine tam not aldı ve liglere örnek oldu.

Özellikle muhteşem taraftar grubu Nalçacılıların tüm tribünlerle birlikte yaptığı  ve maç sonu da futbolcularla gerçekleştirdiği 'Viking-Clap' tribün şovu muhteşem ötesi bir görüntü verdi.

Maç öncesi ise kuzey kale arkası tribünde gerçekleşen ve beyaz kartonların fon olarak kullanıldığı, elindeki iple kamyon çeken bir çocuğun fotoğrafıyla, "Dünyada hiçbir güç halkın gücünün karşısında duramaz" ve "Şehit Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir, o sizi 2 kurşunla bitirdi, siz onu 30 kurşunla ölümsüzleştirdiniz" pankartı ve  koreografisi ile tüylerimiz diken diken oldu.

Bu arada, karşılaşma öncesi taraftarlara, Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in fotoğrafının bulunduğu 42 bin adet maske dağıtılması 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı lanet mesajları verdi.

İşte böylesi anlamlı ve unutulmaz bir atmosferde oynandı Atiker Konyaspor-Beşiktaş karşılaşması. Süper Ligin ilk haftasını deplasmanda Çaykur Rize ile berabere kalarak 2016-2017 sezonunu 1 puanla açan ikinci haftadada kendi evinde taraftarının önünde Beşiktaş ile karşılaşan Atiker Konyaspor, bu önemli maçtan da 2-2'lik skorla 1 puan alarak toplamda puanını 2 ye taşımış oldu.

Galip geleceği maçtan bir puanla ayrılan ancak oynadığı futbolla ligdeki birçok takımdan daha hazır bir görüntü veren temsilcimiz Atiker Konyaspor, Beşiktaş karşılaşmasında Cüneyt Çakır kotasına uğradı.

Türkiye, Avrupa ve Dünya'da maçlar yöneten, performansı ile Türkiye'nin en iyi hakemi söylemlerine erişen Cüneyt Çakır, Beşiktaş maçındaki performansı ile henüz tatilde olduğunu maçlara konsantre olamadığını gösterdi. Verdiği yanlı kararları ve yapılan sert faullere karşın çıldırtan töleransı ile başta saha kenarındaki Aykut Kocamanı dolayısıyla tribünleri çileden çıkartan Çakır'ın eyyamcı tutumu, adına ve namına yakışmadı.

Yorğunluğunu atamamış ve tatil rehavetine giren Cüneyt Çakır, özellikle müsabakanın ilk yarısında maçın kontrol ve disiplin altına alınmasında yetersiz kaldı. Takdir haklarını Beşiktaş'a kulanan Çakır, Necip’in Rangelov’a kol ve dirseğini kullanıp yaptığı müdahale de  faul ve sarı kartı verdi. Ama Çakır'ın aynı Necip’in 45+5’te bu kez Bajic'in başına gelecek şekilde ellerini kullanarak yaptığı müdahaleyi es geçmesi hem saha içini hem saha dışını gerdi.

Çünkü o pozisyonda Necip ikinci sarı kartı görüp ihraç edilmeliydi ama Çakır görmezlikten geldi. Hatasını maçın son 10 dakikasında anlayan Çakır bu oyuncuya kırmızıyı göstermek zorunda kaldı.

Böylesi bariz ve net hataların yaşandığı karşılaşmada ilk yarı erken golün etkisiyle kontrolü elinde tutamayan temsilcimiz Atiker Konyaspor, ikinci yarıda gösterdiği performans ile gelecek haftalara umut oldu.

Bajic ve Rangelov’un birbirine yaptığı kademe Süper Lig’deki bir çok takımın stoperlerinden daha iyi görüntü verirken 71. dakikada Bajic'in yerine oyuna giren yeni transfer Hora'nın oyun anlayışı güzeldi. Pozisyonlarda kendine yer tutan ve toplara kritik müdahelelerde bulunan Hora, 81. dakikada gelişen pozisyonda çok net bir golü kaçırdı. Beşiktaş savunmasının arasına atılan arapasta Rhodolfo ofsaytı bozdu ve Hora, Tolga Zengin ile karşı karşıya kaldı. Tolga'nın yanından kaleye doğru yönelen meşin yuvarlağı Rhodolfo çizgiden çıkardı Hora'nın takımında atacağı ilk golü engellemiş oldu.

Atiker Konyaspor adına artıların olduğu kadar eksilerinde olduğu karşılaşmada haftalar ilerledikçe bu eksilerin düzeleceği sinyali verilirken bu iyileştirmenin UEFA Avrupa Ligi maçlarına kadar tamamlanması en büyük dileğim.

Ayrıca UEFA Avrupa Ligi'nde H grubunda Ukrayna'dan Shakhtar Donetsk, Portekiz'den Braga ve Belçika'dan Gent ile eşleşen yeşil beyazlı sevdamız Atiker Konyaspor'a Avrupa yolculuğunda da en büyük başarıları temenni etmek boynumuzun borcudur.

Bu anlamda Aykut hocanın Avrupa ile ilgili “UEFA Avrupa Ligi'nde başka bir futbol oynanıyor. Güç değerlendirmesi yapmak lazım”şeklindeki mantıklı ve akıl dolu açıklaması “şartlandırmadan ilerlenebilecek yolu katedebilecek bir takım” olgusuna vurgu yapıyor.

Bunlarla ilgili kanaatler süreç içinde netleşecektir ancak şuan ligdeki performans ve ilerleyiş gelecek adına daha önemlidir diye düşünüyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR