Çumra Belediyesi’nden Eğitime Destek

Çumra Belediyesi’nden Eğitime Destek

Konya’nın Çumra İlçe Kaymakamlığı himayesinde Çumra Belediyesi ve Çumra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Konya Büyükşehir Belediyesi Medeniyet Okulu kapsamında imzalanan protokolle, liselerarası münazara yarışmaları başladı.

Çumra Belediyesi Düğün Salonunda düzenlenen münazara yarışmaları haftada iki gün gerçekleştiriliyor ve her yarışmaya özel bir onur konuğu davet ediliyor.

Çumra Milli Eğitim Müdürü Celalettin Kıvrak, eğitime verilen emeğin asla boşa gitmeyeceğini, insana yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırım olduğunu ifade ederek, her zaman eğitime ve kendilerine verdikleri desteklerinden dolayı İlçe Kaymakamı Uğur Kalkar ve Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuza teşekkür etti.

Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz ise, “15 yıl önce bizler sizlerin yerinde o sıralarda oturuyorduk, şimdi başka bir konumdayız. Çumra Kaymakamlığı ve Büyükşehir Belediyemiz önderliği ve destekleriyle düzenlenen bu program sayesinde televizyonlarda ne yesek ne giysek diye bir programı konuşmak yerine ne düşündüğümüzü ifade edebileceğimiz bir nesile sahip olmak için bu programı düzenledik. Burada birinci seçilen okulumuzu Konya’ya göndereceğiz. İnşallah orada da birinci olacaklar” dedi.

Başkan Oğuz, “Biz gençlerimiz için mücadele veriyoruz okullarımızdan sonra ikinci bir adreslerinin oluşabilmesi için gençlik merkezi gibi tesislerin yapımı için çalışıyoruz. Tabi bizlerin yapabilecekleri sınırlıdır. Sizler için en çok mücadele veren aileleriniz ve ayakları öpülesi annelerimiz var. Ve unutmamak gerekiyor ki ‘bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ denildiği öğretmenlerimiz var Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.

Çumra Kaymakamı Uğur Kalkar a, eğitimin ülkenin en temel meselesi olduğunu belirterek, “Her işe eğitimle başlanıyor. Bizlerde Çumra’daki görevimize eğitimle başladık. Bu münazara yarışması Çumra Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ortak projesidir. Ben Belediye Başkanımızı ve Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarını tebrik ediyorum. Eğitim bizim en değer verdiğimiz bir meseledir. Hedefimiz ülkemizi en iyi yerlerde temsil edilmesidir. Burada sizlere büyük işler düşmektedir” diye konuştu.

Kaymakam Kalkar yarışmaya katılan okullara ve öğrencilere başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.