Cumhuriyet Bayramı Spor Etkinlikleri Sona Erdi

Cumhuriyet Bayramı Spor Etkinlikleri Sona Erdi

Adana’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yılı anısına düzenlenen yüzme, masa tenisi ve güreş turnuvaları sona erdi.     Asım Savaş Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Kupası Güreş Müsabakaları'nı...

Adana’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yılı anısına düzenlenen yüzme, masa tenisi ve güreş turnuvaları sona erdi.

    Asım Savaş Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Kupası Güreş Müsabakaları'nı izleyen Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, “Ülkesini, vatanını, bayrağını seven sporcu yetiştirmeliyiz.” dedi. Hadi, Mustafa Kemal Atatürk’ün her alanda olduğu gibi sporun gelişmesi için de önemli çalışmalar yaptığını kaydetti.

    Hadi, "Günümüzde gençler eski dönemlere oranla çok şanslı. Çünkü çağdaş tesis ve malzemelerin yanı sıra bilimsel antrenmanlarla müsabakaya hazırlanıyorlar. Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, sporcular zeki, çevik, ancak ahlaklı olmalıdırlar. Bu nedenle, aileler, öğretmen ve antrenörler ülkesini, vatanını ve bayrağını seven sporcu nesiller yetiştirmeliyiz." diye konuştu.

    Güreş müsabakalarına Adana Gençlik Spor, Mersin Ormanspor, Osmaniyespor, Tufanbeyli, Mersin Gençlikspor, Malatya Darende Belediyespor, Tarsus Belediyespor, Yüreğir Belediyespor, Karaisalı Belediyespor, Kozan Belediyespor, Varsaklar Spor Kulübü’nden toplam201 sporcu katıldı.

    Yıldızlarda takım halinde Adana Güreş Eğitim, Mersin Güreş Eğitim ve Yüreğir Belediyespor, Gençlerde ise Mersin Güreş Eğitim, Varsaklar Spor, Adana Güreş Eğitim Merkezi kazandı.

    MASA TENİSİ’NE 51 SPORCU KATILDI

    Cumhuriyet Kupası etkinliği kapsamında gerçekleştirilen Masa Tenisi turnuvasına 51 sporcu katıldı. 5 Ocak Fatih Terim Stadı tribün altında bulunan Masa Tenisi Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvada dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını hakemlerden Ali Türemiş ile Ertuğrul Şimşek verdi.

    Turnuvada dereceye giren sporcular şöyle: Bayanlar: İkra Kara, Pelin Dinçer, Gizem Şeftali, Melis Dinçer

Yıldız Erkekler: Batuhan Barut, Ömer Özen, Mustafa Akdemir, Saim Utku Koca

Büyük Erkekler: Batuhan Barut, Hıdır Ay, Salih Bilgin, Deniz Kaşık

    YÜZME MÜSABAKALARINA 9 KULÜPTEN 120 SPORCU KATILDI

    Rıza Salih saray Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Kupası Yüzme Müsabakası'na 9 kulüpten 120 sporcu katıldı. Müsabakalar öncesinde tüm hakem ve sporculara bayrak dağıtıldı ve hep birlikte 10. Yıl Marşı okundu. Yarışmalara katılan tüm sporculara madalya verildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.