Cumhurbaşkanlığı en çok ona yakışır!

Cumhurbaşkanlığı en çok ona yakışır!

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Yeni Türkiye'nin mimarı olarak halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanlığının en çok Başbakanımıza yakışacağını düşünüyorum" dedi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Erdoğan'ın aday olup olmayacağına ilişkin kararı kendisinin vereceğini belirterek, "Yeni Türkiye'nin mimarı olarak halkın seçeceği ilk Cumhurbaşkanının en çok sayın Başbakanımıza yakışacağını düşünüyorum. Onun kararını vermesini bekliyoruz" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ilk olarak Vali Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti. Vali Ata'dan kente ilişkin bilgiler alan Emrullah İşler, daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Belediye Başkanlığı'na seçilen Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret ederek başarı dileklerinde bulundu.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan İşler, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Başbakan Erdoğan'ın partililerle istişare içerisinde olduğunu belirterek, "Milletvekillerimiz ile istişare yaparak Cumhurbaşkanlığı adaylık sürecini başlatan Başbakanımız yarın da il başkanları ile bir araya gelecek ve daha sonra da bazı istişareler yapıldıktan sonra AK Parti olarak Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde takip edeceğimiz yol haritası belirlenmiş olacak" diye konuştu.

AK PARTİ'NİN GÖSTERECEĞİ CUMHURBAŞKANI ADAYI İLK TURDA SEÇİLECEK

30 Mart seçimlerinde AK Parti'nin oy oranı ile yolunun açık olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını dile getiren Emrullah İşler şöyle konuştu:

"30 Mart seçimlerinde almış olduğumuz oyla zaten milletimiz bizim AK Parti olarak yolumuzun açık olduğunu tescil etmiş oldu. Dolayısıyla AK Parti'nin göstereceği aday ilk turda Allah nasip ederse büyük bir oyla kazanacak. 30 Mart seçimlerinin sadece AK Parti olarak değil bütün siyasi partiler tarafından doğru okunması gerektiğini düşünüyorum. 30 Mart seçimlerinde milletimiz önemli mesajlar vermiştir. Ben seçim öncesi yaptığım değerlendirmelerde de sonucun böyle çıkması halinde üç tane güçlü bir mesaj vereceğini ifade etmiştim. Bunlardan birincisi bildiğiniz gibi 30 Mart seçimlerinin hangi ortamda hangi havada geçtiğini hepimiz gördük. Bir genel seçim havasında idrak edildi ve ciddi manada yüksek tansiyonlu bir seçim yaşadık.

Milletimizin vermiş olduğu bence en önemli mesaj kendi bağrından kopan, kendi diliyle konuşan ve kendi hissiyatını paylaşan 'Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirtmedik, yedirtmeyeceğiz' mesajını güçlü bir şekilde vermiş oldu. İkinci mesaj, 3 Kasım 2002 yılında başlayan yeni Türkiye inşasına güçlü bir şekilde devam kararının verilmesi oldu. Üçüncü mesajda 17 Aralık'la başlayan süreçte Türkiye Cumhuriyeti'nin bu paralel örgüte yedirilmeyeceği, kurda kuşa yem edilmeyeceğini milletimiz vermiş oldu. Bu mesajların çok iyi okunması gerektiği kanaatindeyim. AK Parti almış olduğu oy oranı ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde son derece belirleyici olacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde millet olarak bu sefer bir ilki yaşıyoruz. Aslında sadece Cumhuriyet tarihinde değil, belki Türk tarihinde ilk defa doğrudan halkın seçeceği bir Cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleşecek. Dolayısıyla seçilecek Cumhurbaşkanı da Türk tarihine yazılmış olacak. Bu bakımdan seçimler ayrı bir öneme sahip."

İşler, "Cumhuriyet tarihine baktığımızda Cumhurbaşkanları hep parlamento tarafından seçildi ve o zaman da parlamentoya bazı dayatmalar söz konusu olabildi. Ama şimdi artık millet kararını verecek" dedi. İşler, şunları söyledi:

"Bu millet aslında 30 Mart seçimlerinde hangi tabloyu görmek istediğinin mesajını vermiş oldu. Zaten 30 Mart ile 10 Ağustos arasında kısa bir tarih var ve 10 Ağustos'ta biz AK Parti olarak adayımızı belirledikten sonra inşallah ilk turda Cumhurbaşkanımızı seçmiş olacağız. Sayın Başbakanımız gerekli istişareleri yaptıktan sonra kararını Cumhurbaşkanlığından yana verirse beni şahsi kanaatin Başbakanımız ilk turda seçimi kazanacaktır. Yeni Türkiye'nin mimarı olarak halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanının en çok Sayın Başbakanımıza yakışacağını düşünüyorum. Onun kararını vermesini bekliyoruz."

3 DÖNEM KURALINDAN TAVİZ VERİLMEMESİ GEREKİR

AK Parti kurulurken tüzüğüne koymuş olduğu 3 dönemden sonra seçilememe kuralına ilişkin görüşü de sorulan İler, bu kuralın değiştirilememesi gerektiğini belirterek, "Eğer şartlar gerektirirse, elbetteki değiştirilebilir. Bu AK Parti'nin kurulurken tüzüğüne koymuş olduğu bir madde. Başbakanımız bu kurala bağlı kalacağını ifade etti. Ben de konulmuş ilkelerden taviz verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Şu an o şartın da kaldırılmasını gerektirecek bir ortam olduğunu ben şahsen düşünmüyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.