Cumhurbaşkanlığı 26 araç daha alacak!

Cumhurbaşkanlığı 26 araç daha alacak!

Hükümetin söylediği tasarruf kelimesi yine yalan oldu. Cumhurbaşkanlığına 2020 yılında 26 araç daha alınacak.

Kamu kurumlarındaki israf tartışmaları kamuoyunda bitmek bilmiyor. 31 Mart yerel seçim sürecinin en çok tartışılan konulardan biri olan ihtiyaç fazlası araçlar yine gündeme gelirken kamuda tasarruf açıklamaları yapan Cumhurbaşkanlığının 26 araç daha alacağı öğrenildi.

Cumhuriyet’in haberine göre gelecek yıl Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ikisi güvenlik önlemli olmak üzere 22 binek otomobil, dört panel tipi araç alınacak. Ayrıca birçok bakanlık ve kuruma da yeni binek otomobil alınacağı belirtildi.

Örneğin İçişleri Bakanlığı 15, Dışişleri üçü güvenlik önlemli olmak üzere altı, Danıştay güvenlik önlemli bir, Milli Savunma Bakanlığı da beş binek otomobil alacak.

Bütçeye göre, binek otomobiller için en fazla 195 bin 700 lira ödeme yapılabilecek. Ancak güvenlik önlemli binek otomobiller için böyle bir şart bulunmuyor.

Cumhurbaşkanlığı, sadece mal ve hizmet alım giderleri için gelecek yıl 1.6 milyar, 2021’de 1.7 milyar, 2022’de 1.8 milyar lira harcayacak.

Bütçedeki açıklar ise vergi ve cezalarla kapatılmaya çalışılacak. Örneğin idari, trafik gibi para cezalarından gelecek yıl 13.7 milyar lira, 2021’de 15.3 milyar lira, 2022’de de 16.8 milyar lira gelir bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum