Cumhurbaşkanı ve referandum üzerinden Suriyeliler'e tuzak!

Cumhurbaşkanı ve referandum üzerinden Suriyeliler'e tuzak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi ve referandum sonuçları kullanılarak, Suriyeliler üzerinden büyük kumpaslar kuruluyor.

Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile ilgili yapılan referandumdan yüzde 51.4 ile evet oyu, yüzde yüzde 48.6 oranında hayır çıktı.Tartışmaların devam ettiği sürecin ardından, oynanan oyunlar da sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi ve referandum sonuçları kullanılarak, Suriyeliler üzerinden tuzak kuruluyor. Suriyeli mültecilere yönelik kişi veya kişiler üzerinden atılan bir mesaj ortalığı karıştı. Mesajda referandumdan zaferle çıkan Erdoğan'ın Suriyelelere 1000 TL para vereceği yazıldı. Suriyeli sığınmacılar ile Türk vatandaşları karşı karşıya getirilmek isteniyor.

55-002.jpg

ERDOĞAN SURİYELİLERE 1000 TL PARA VERECEK YALANI

Mesajın kaynağı şimdilik bilinmiyor. Mesajda dikkat eden husus ise grammer hatasının olmaması.  Suriyeli sığınmacılara gönderilen mesaj şu şekilde tercüme edildi: “Bugün seçimde kazandığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından her Suriyeli aile için hediye 1000 TL verilecek. Bu mesajı, 10 kişiye veya gruba gönder, isminiz otomatik hediye kazananlar listesine girecek. Parayı ise Türkiye geneli tüm PTT şubelerinden alabilirsiniz. Tecrübe edildi, bu mesaj bana da geldi. Dene pişman olmayacaksın” Bu mesajın; Türkler ile Suriyeli  arasını bozmak, bir de kaos çıkarmak için atıldığı öğrenildi. Emniyet ekipleri de konu ile ilgili bilgilendirildi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum