Cumhurbaşkanı Seçim Sonuçları 13 Gün Sonra Resmi Gazete'de Yayımlandı

Cumhurbaşkanı Seçim Sonuçları 13 Gün Sonra Resmi Gazete'de Yayımlandı

10 Ağustos Pazar günü yapılan ve kesin sonuçların açıklandığı 15 Ağustos’ta yayımlanması gereken cumhurbaşkanı seçim sonuçları Resmi Gazete’de yayımlandı. Gazete'de Erdoğan'ın mal beyanına ilişkin bilgiler de yer aldı.10 Ağustos...

10 Ağustos Pazar günü yapılan ve kesin sonuçların açıklandığı 15 Ağustos’ta yayımlanması gereken cumhurbaşkanı seçim sonuçları Resmi Gazete’de yayımlandı. Gazete'de Erdoğan'ın mal beyanına ilişkin bilgiler de yer aldı.

10 Ağustos Pazar günü yapılan ve AK Parti’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın kazandığı cumhurbaşkanı seçimi kesin sonuçları Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Seçimin geçici sonuçları ise 11 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. 15 Ağustos’ta yayımlanması gereken kesin sonuçlar ise Resmi Gazete’de yayımlanmamıştı. Bugün yapılacak olan cumhurbaşkanı devir teslim töreni nedeni ile seçimin kesin sonuçları 13 gün sonra Resmi Gazete’de yayımlanmış oldu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan kesin seçim sonuçlarına göre 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 51,79 aldı. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yüzde 38,44 oy oranı elde ettiği seçimlerde, Selahattin Demirtaş'ın oy oranı yüzde 9,76'da kaldı.

YSK, yurt içi, yurt dışı ve gümrükler dâhil olmak üzere kayıtlı seçmen sayısını 55 milyon 692 bin 841 olarak kayıtlara geçirdi. YSK'nın açıkladığı verilere göre; 12. cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına giden seçmen sayısı 41 milyon 283 bin 627, oy vermeyen seçmen sayısı ise 14 milyon 409 bin 213 oldu. Seçimlerde geçerli oy sayısı 40 milyon 545 bin 911, geçersiz oy sayısı 737 bin 716 olarak belirlendi. Seçime katılım oranı yüzde 74,13’de kaldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.