Cumhurbaşkanı Gül'den Son Veda Resepsiyonu

Cumhurbaşkanı Gül'den Son Veda Resepsiyonu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresinin bitimine günler kala ikinci ve son veda resepsiyonunu verdi. Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte çok sayıda davetli topluluğunu Çankaya Köşkü'ndeki kabul salonunda ağırladı. Aralarında...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresinin bitimine günler kala ikinci ve son veda resepsiyonunu verdi. Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte çok sayıda davetli topluluğunu Çankaya Köşkü'ndeki kabul salonunda ağırladı.

Aralarında Burcu Çetinkaya, Halil Mutlu ve Atalay Demirci'nin de bulunduğu iş, sanat, akademi, sivil toplum örgütleri ve spor dünyasından isimleri Çankaya Köşkü'ne verilen resepsiyonda ağırlayan Cumhurbaşkanı Gül, davetlilerle tek tek tokalaştı. Resepsiyona, Fener Rum Patriği Bartholomeos da katıldı. Basın camiasından ise aralarında Zaman gazetesinin Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal ile Cihan Haber Ajansı'nın Ankara Temsilcisi Mustafa Kılıç'ın da bulunduğu isimler yer aldı. Resepsiyonda bir veda konuşması yapan Gül, bir önceki resepsiyonunda Türkiye'nin siyasi gündemi ile ilgili konuştuğundan söz ederek "Geçen hafta yaptığım bu veda konuşmasında Türkiye'nin siyaseti ile ilgili söyleyeceklerimizi söylemiştim. Dolayısıyla bugün mesajım sadece sizlere. Sanatçılarımızın, bilim ve kültür adamlarımızın, araştırmacılarımızın, yaratıcılıklarına ve aldıkları ödüllerden her zaman gurur duydum. Sporcularımızın yine başarılarını gördükçe onları arayıp ilk kutlayanlardan oldum. Yerel yönetimlerin hizmetlerine bizzat hep şahit oldum. Hepsinden gerçekten çok büyük mutluluk duydum. Basın mensuplarının cesaret ve dikkatini her zaman takdir ettim" dedi. Konuşmasında "Veda ediyorum" ifadesini kullanan Gül, ayrıca sosyal medyayı kullanan ilk cumhurbaşkanı olduğunu söyleyerek "Sosyal medyayı da kullanan ilk cumhurbaşkanı oldum. Belki aranızda da epey takipçi vardır." ifadelerini kullandı.

Kendisinin 'gerçekten talihli' olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, “Çünkü cumhurbaşkanlığı yaptığım süre içerisinde ülkemiz her bakımdan yükseldi. Yerel yönetimlerden ekonomiye, sanattan, kültürden, bilimden spora kadar her alanda çok başarılı şeyler oldu. Ve hepimizin kıvanç duyduğu, övündüğümüz başarılar elde edildi ve bunları geçen 7 yıl içerisinde hep yaşadık. İşte bütün bunlar, burada bulunan sizlerin, -ki sizler çok geniş bir toplumun temsilcileri olarak buradasınız- sayesinde oldu. Ülkemizin artan refahının temelinde işçilerimizin, mühendislerimizin, teknisyenlerimizin, müteşebbis ve iş adamlarımızın, sanayici ve tüccarlarımızın, esnafımızın, çiftçilerimizin emeklerinin yattığının bilinci ile doğrusu herkese teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Türkiye’nin kalkınmasında herkesin çok büyük emeği olduğunu vurgulayan Abdullah Gül, “Şüphesiz ki, geçen hafta yaptığım veda konuşmasında, Türkiye’nin siyaseti ile ilgili söyleyeceklerimi söylemiştim. Dolayısıyla bugün mesajım sadece sizlere. Sanatçılarımızın, bilim ve kültür adamlarımızın, araştırmacılarımızın yaratıcılıklarından ve aldıkları ödüllerden her zaman gurur duydum. Sporcularımızın yine başarılarını gördükçe, onları arayıp ilk kutlayanlardan oldum. Yerel yönetimlerin hizmetlerine bizzat şahit oldum ve hepsinden gerçekten yine çok büyük mutluluk duydum. Basın mensuplarının cesaret ve dikkatini her zaman takdir ettim. Sivil toplum olarak gündelik siyasetin kimi zaman kısır döngüsünün dışında kaldınız ve bütün bu başarıları temin ettiniz. Dinler, inançlar, kimlikler arasında yine çok yakın iş birliği oldu ve huzur içerisinde Türkiye’de herkes beraber yaşadı. Dolayısıyla sizleri bundan dolayı bugün bir kez daha kutluyorum, tebrik ediyorum ve dediğim gibi veda ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı seçildiğinde yaptığı ilk konuşmasında ‘Sanat, kültür, bilim faaliyetlerini daima himayeme alacağım ve destekleyeceğim’ dediğini anımsatan Gül, “Değerli basın mensuplarına da her zaman açık davrandım, yeri geldiğinde de yapılan yanlışlıkları açıkça zikretmekten de hiç çekinmedim. Sosyal medyayı da kullanan ilk Cumhurbaşkanı oldum. Belki aranızda da epey takipçim vardır. Birçok alanda da sosyal sorumluluk projelerine Eşimle birlikte öncülük ettik. Başarılı sporcuları demin dediğim gibi daima tebrik ettim, onlarla da hep gurur duydum.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.