Cumhurbaşkanı Gül, Malatya’da Suriyelilerle Birlikte İftar Yaptı

Cumhurbaşkanı Gül, Malatya’da Suriyelilerle Birlikte İftar Yaptı

Malatya'ya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriyelilerin kaldığı Beydağı Konaklama Tesisleri'nde iftara katıldı.Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile birlikte gelen Cumhurbaşkanı Gül, Fatih Köyü yakınlarında kurulan konteyner kentine...

Malatya'ya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriyelilerin kaldığı Beydağı Konaklama Tesisleri'nde iftara katıldı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile birlikte gelen Cumhurbaşkanı Gül, Fatih Köyü yakınlarında kurulan konteyner kentine geçti. İftar yemeği öncesi beraberindekiler ile konteyner kenti gezen Cumhurbaşkanı Gül, savaştan kaçan Suriyeli ailelerle görüştü. Gül, daha sonra konteyner kentin meydanında kurulan iftar sofrasına konuk oldu.

İftar sonrası konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, "Bu mübarek Ramazan akşamı, sizlerle birlikte iftar açmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Sizler tarihinizde zor bir dönemi yaşıyorsunuz. Maalesef evinizden, barkınızdan, yurdunuzdan oldunuz ve buralara kadar geldiniz. Bizler İslam tarihinde de en iyi şekilde bilindiği gibi Ensar-Muhacir ilişkisini yaşıyoruz. Müslümana düşen de kardeşini sokakta bırakmamak, onlara kucağını açmak ve onlara en güzel misafirperverliği yapmaktır. Biliyorum ki sizlere ne kadar iyi imkanlar tanısak, sizleri altın kafeslere de koysak, buralar kendi eviniz gibi olamaz. Herkesin kendi evi, kendi memleketi ayrıdır." diye konuştu.

Türklerin de tarihinde acılı günlerin olduğunu ifade eden Gül, "Bizlerde de sürgünler olmuştur. Dolayısıyla siz kardeşlerimizin acısını derinden hissediyoruz. Şimdi sizlere kardeşlik görevimizi yapmaya çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.