Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü’nde Çocukları Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü’nde Çocukları Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara’nın farklı ilçelerinden gelen öğrencileri kabul etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara’nın farklı ilçelerinden gelen öğrencileri kabul etti. Çankaya Köşkü’ndeki kabulde 23 Nisan vesilesiyle Cumhurbaşkanlığı koltuğuna öğrenci oturmazken, Gül çocukların soruları karşısında terlediğini ifade etti.

    Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki heyet, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Çankaya Köşkü’ne çıktı. Ankara’nın farklı ilçelerinden toplam 16 öğrenciyi kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, çocukların kendilerine çiçek takdim etmesi üzerine ‘‘Zaten kendileri çiçek bunların, bir de çiçek getirmişler’’ değerlendirmesinde bulundu.

    Öğrencilerin Köşk’e ilk defa geldiğini öğrenen Gül, "Kapı açıldı, yolu öğrendiniz. Bundan sonra artık ziyaretime bekleriz." dedi. Kendisinin de küçükken 23 Nisan’ları kutladığını ifade eden Gül, ‘‘Öğretmenlerimiz bizi alırdı, dolaştırırdı. Başka okullara falan giderdik. Kutlamalar daha değişik oluyordu tabii. Önemli olan böyle bir bayramın sizlere armağan edilmesidir.’’ ifadelerini kullandı.

    Cumhurbaşkanlığı koltuğunu temsili olarak bir öğrenciye bırakmayan Abdullah Gül, "Sözü şimdi sana bırakacağım, haydi bakalım söz senin. Mikrofon da elinde’’ diyerek sözü Etimesgut’tan gelen bir kız öğrenciye bıraktı. Günün anlam ve öneminden söz eden öğrencinin konuşmasına el yazısı ile hazırlandığını gören Cumhurbaşkanı Gül, Milli Eğitim Bakanlığı’nın en takdir ettiği uygulamalardan birisinin güzel yazı yazmayı tekrar öğretmesi olduğunu belirtti.

    "YOĞUN ÇALIŞMAKTAN AİLEMİZİ İHMAL ETTİĞİMİZ DOĞRUDUR"

    Cumhurbaşkanı olarak kendisinden bir talebinin olup olmadığının sorulması üzerine kız öğrenci Cumhurbaşkanı Gül’den okuluna gelip ziyaret etmesini istemesi gülüşmelere neden olurken, Gül talebi yerine getireceklerine dair söz verdi. Köşk’teki kabulde Cumhurbaşkanı Gül’e yoğun çalışma temposu arasında ailesine yeterince vakit ayırıp ayıramadığı da soruldu. Gül, "Ailelerimiz alıştı biraz doğrusu, epeydir bu hayatı yaşıyoruz. Maalesef biraz ihmal ettik. Eşimle paylaştık. ‘Sen çocuklarımızla ilgilen, ben de bütün milletimizin çocuklarıyla daha çok ilgileneyim’ diye konuştuk." dedi.

    FEDAKAR ÖĞRETMEN CUMHURBAŞKANI’NIN TAKDİRİNİ ALDI

    Yapmak isteyip de yapamadığı bir şeyin olup olmadığının sorulması üzerine ise Cumhurbaşkanı Gül, ‘‘Yapmak istediklerimin hemen hemen hepsini yaptım. Ama her isteğimize sahip olacağız diye bir şey söz konusu değil.’’ ifadelerini kullandı. Sorulara karşısında terlediğini kaydeden Gül, daha sonra çocuklara farklı hediyeler verdi.

    Çankaya Köşkü’ndeki kabulde Adıyaman’dan engelli öğrencisine okuma yazmanın yanı sıra yürümeyi öğreten Mehmet öğretmen de hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, Mehmet öğretmenin hikayesini medyadan takip ettiğini ifade ederek ‘‘Büyük gurur duydum. Sizin davranışınız diğer öğretmenlerimize örnek olacaktır." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.