Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan genelge: Bürokrasi azaltılsın

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan genelge: Bürokrasi azaltılsın

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan bugünkü Resmi Gazete'de yer alan genelgede kamu hizmetlerinde bürokrasinin azaltılmasına gidiliyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu hizmetlerinde bürokrasinin azaltılmasına ilişkin genelge yayınladı. Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan genelde Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan genelgede Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu hizmetlerinde sorun çözen, çözüm üreten, sonuç ve vatandaş odaklı devlet anlayışı ile bürokrasinin azaltılmasının Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin öncelikli hedeflerinden olduğunu vurguladı.

Kamu hizmetlerindeki hantallığa neden olan hususların ortadan kaldıralmasının önemine dikkat çekerek Erdoğan şunları kaydetti:

"Milletimize hizmetlerin süratli ve en iyi şekilde sunulması, devlet ve millet bütünleşmesini zedeleyen davranışlardan kaçınılması gerekmektedir. Bu itibarla kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan tüm başvurularda, talebin sonuçlandırılması başka bir idari makamın görev alanında kalsa dahi başvurular anında incelenerek takip edilecek, talebin ilk başvuru yerinde neticelendirilmesine özen gösterilecek, başvuru sahibine yapılan işlemler hakkında gecikmeksizin nihai ve kesin bilgi verilecek."

Erdoğan genelgede, başvuruların süratli ve doğru sonuçlandırılması amacıyla gerekli tüm tedbirlerin alınacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.