Cumhurbaşkanı Erdoğan: Maddi Pazarlık Yok, Diplomatik Pazarlık Var

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Maddi Pazarlık Yok, Diplomatik Pazarlık Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Musul Başkonsolosluğu personelinin Türkiye’ye getirilmesinde IŞİD’le pazarlık yapıldığı iddiası ile ilgili, “Maddi bir pazarlıktan bahsediyorlarsa böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Ama...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Musul Başkonsolosluğu personelinin Türkiye’ye getirilmesinde IŞİD’le pazarlık yapıldığı iddiası ile ilgili, “Maddi bir pazarlıktan bahsediyorlarsa böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Ama siyasi noktada, diplomatik bir pazarlıktan bahsediyorlarsa burada tabii ki siyasi, diplomatik bir pazarlık kesinlikle söz konusu.” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 69. Genel Kurulu Genel Görüşmeleri vesilesiyle ABD'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin, gündeme dair sorularına cevap veren Erdoğan, Musul Başkonsolosluğu personelinin Türkiye'ye getirilmesinde pazarlık yapıldığı iddialarının sorulması üzerine, ''İddiaları ileri sürenler neye dayanarak bunu ileri sürüyorlar, bunu bilemem. Pazarlıktan neyi kastediyorlar bunu da bilemem. Burada eğer maddi bir pazarlıktan bahsediyorlarsa böyle bir şey kesinlikle, katiyyen söz konusu değil. Ama siyasi noktada, diplomatik bir pazarlıktan bahsediyorlarsa burada tabii ki siyasi, diplomatik bir pazarlık kesinlikle söz konusu. Zaten bu diplomasi zaferidir. Bu siyasi bir pazarlığın neticesidir.'' şeklinde konuştu. Rehinelerin yurda dönmesi konusunda buna gölge düşürmek isteyenlerin olabileceğini savunan Erdoğan, “Elinde kalemi olan yazacak, ağzı olan tabii ki konuşacak.” ifadelerini kullandı.

"İKİ ÇEŞİT OPERASYON VARDIR"

Türkiye’nin, Cidde’deki koalisyonda takılan tavrının ‘dün’ için olduğunu ifade eden Erdoğan, bundan sonraki süreçle ilgili konunun ayrı bir konu olduğunu söyleyerek, Başbakan Davutoğlu ile konunun bugün yaptıkları görüşmede ele alındığının altını çizdi. Operasyon denilince akla sadece uçak, tank, silahın gelemeyeceğini kaydeden Erdoğan, siyasi ve diplomatik operasyon çeşidinin de olduğunu belirterek, şu andaki uygulamanın ikinci çeşit operasyon olduğunu söyledi.

"OPERASYON TAMAMIYLA MİLLİDİR"

Türkiye’nin yabancı istihbarat birimlerinden destek alıp almadığının sorulması üzerine ise Recep Tayyip Erdoğan, ''Çalışma tamamıyla millidir. Tamamıyla istihbarat örgütümüzün çalışmasıyla bu iş olmuştur. Bölgede teknik bazı istihbarat bilgileri bölge ülke ülkeleri arasında yapılmaktadır. Bunların içinde zaman zaman insani istihbarat da olmaktadır. Ama bunlar istihbaratın geneli ile alakalı bir konudur. Ama bu operasyon tamamıyla kendi istihbarat teşkilatımızın maharetini, hünerini ortaya koyduğu ve bölgede hakikaten Türkiye'nin dikkate alınmasını gerektiren bir hareket olmuştur.'' şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.