Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esnaf Şurası'nda Yargıyı Eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esnaf Şurası'nda Yargıyı Eleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galataport ihalesi hakkında Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı vermesi hakkında ihanetle suçladığı yargıya yönelik eleştirilerini sürdürdü. Erdoğan, "Öyle bir yargı düşünün ki ihalesi iki...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galataport ihalesi hakkında Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı vermesi hakkında ihanetle suçladığı yargıya yönelik eleştirilerini sürdürdü. Erdoğan, "Öyle bir yargı düşünün ki ihalesi iki yıl önce bitmiş bir Galataport olayında bakıyorsunuz ihaleyi yürütmeyi durdurma kararı vermiş. vatanseverliktir nasıl bir milliyetperverliktir. Cumhurbaşkanının ihanet-i vataniye diye bir suçu var. Peki yargıcın nesi var? O neyle yargılanacak. O neyle yargılanacak? Biz ülkeyi nasıl uçuracağız bunu düşünüyoruz, beyler yürütmeyi durdurma kararı veriyor. Bu bir değil iki değil üç değil dört değil beş değil... Devamlı. Dert başka. Dert başka. Bu noktada izan arıyoruz, bu meseleyi çözmemiz lazım. Belli bir nazarla olaylara bakamazsınız. Hakikat gözlüğüyle bakmaya mecbursunuz. Onun için adalet arıyorum adalet..." dedi.

'YAN GELİP YATANLAR VARSIN YATMAYA DEVAM ETSİN'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da ATO Congresium'da gerçekleştirilen 4. Esnaf ve Sanatkârlar Şurası'nda konuştu. Erdoğan, konuşmasında eleştirileri tek merkezden olmakla suçladı: "Bazılarının işi gerçekten çok kolaydır. Ankara'da ofisinde oturacaksın. Nerede iş yapılıyorsa onu kıyasıya eleştireceksin. Ekonomiyi eleştir, demokrasiyi eleştir, çözüm sürecini, Suriye politikasını Irak politikasını eleştir. Hz. Mevlana ne diyor? Pergel gibi bir ayağın burada merkezde olacak, diğer ayağınla alemleri gezeceksin. Biz de bunu maalesef yanlış anlayıp iki ayağını da merkeze sabitleyip oradan her konuda ahkam kesenler var. Hiçbir sorumluluk almadan, hiçbir riskin altına girmeden adeta parmağını dahi kıpırdatmadan yan gelip yatan, yattığı yerden de önüne gelene çamur atan bir zihniyet maalesef var. Yan gelip yatanlar, varsın yatmaya devam etsinler. Ama biz bürokratın koşturmasını istiyoruz, teknokratın koşturmasını istiyoruz; Meclis'in, hükümetin, bakanların sürekli koşturmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanı bu noktada asla istisna değildir. Koşan, koşturan, terleyen bir cumhurbaşkanı istiyor, öyle bir cumhurbaşkanı olmanın gayretini, mücadelesini veriyoruz." şeklinde konuştu.

Siyasetin bütün taraflarından beklentilerinin de bu olduğunu söyleyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Oturduğu yerden, yattığı yerden her yapılanı eleştiren, her yapılandan şikayet eden, millete değil uluslararası çevrelere, uluslararası medyaya servis yapan bir siyaset Türkiye'nin sorunlarına çözüm üreten bir siyaset olamaz. Millet, devlet, siyaset, esnaf, sanayici, işçi, memur herkes el ele verecek, herkes ter akıtacak ve Türkiye bu sayede inşallah istikrarla büyümesini idame ettirecek."

'İHANETLE SUÇLADIĞI YARGIYA ELEŞTİRİLERİNİ SÜRDÜRDÜ'

Erdoğan, Galataport ihalesi hakkında ihanetle suçladığı yargıya eleştirilerini burada da sürdürdü: "Geçen de söyledim, yine söylüyorum. Öyle bir yargı düşünün ki ihalesi iki yıl önce bitmiş bir Galataport olayında bakıyorsunuz ihaleyi yürütmeyi durdurma kararı vermiş. Yahu iş bitmiş, adam ödemesine başlamış. Uluslararası projeler üretiyor. Bu işin inşaatı başlayacak. Bu nasıl bir vatanseverliktir, nasıl bir milliyetperverliktir. Cumhurbaşkanının ihanet-i vataniye diye bir suçu var. Peki yargıcın nesi var? O neyle yargılanacak. O neyle yargılanacak? Biz ülkeyi nasıl uçuracağız, bunu düşünüyoruz, beyler yürütmeyi durdurma kararı veriyor. Bu bir değil, iki değil, üç değil, dört değil, beş değil.. Devamlı. Dert başka. Dert başka. Bu noktada izan arıyoruz, bu meseleyi çözmemiz lazım. Belli bir nazarla olaylara bakamazsınız. Hakikat gözlüğüyle bakmaya mecbursunuz. Onun için adalet arıyorum adalet... Bu sıkıntıyı yaşıyoruz."

'LEGAL GÖRÜNTÜ ALTINDA İLLEGAL FAALİYETLERLE MÜCADELE SÜRECEK'

Milletin menfaatlerini, bu vatanın menfaatlerini görmeyenlere karşı "Ahımız çok ağırdır." diyen Erdoğan, şöyle konuştu: "Milli Güvenlik Kurulu'ndan aldığımız tavsiye kararı sıradan bir tavsiye kararı değildi. Legal görüntü altında illegal faaliyetlerle ulusal güvenliğimizi tehdit eden tüm unsurlara karşı bu mücadele sürecek. Nitekim Bakanlar Kurulu da kararını almıştır. Bugünden geriye dönüş Allah'ın izniyle olmayacak. Her zaman ileriye bakacak her zaman ileriye yürüyeceğiz. Türkiye'nin uçması lazım."

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizi dışardan bitiremezler, bizi ancak içeriden bitirirler. İşte bunlara karşı tavrımız farklı olmalı. Son bir yıl içinde esnaf kardeşlerimizle buluşmalarımızda iki önemli hususa dikkat çektim. Paralel yapı ve çözüm süreci. Paralel yapının esnaf ve sanatkara nasıl musallat olduğunu, kimi zaman gönüllü olarak ama çoğu zaman şantajla, kumpasla, baskıyla esnaf ve sanatkarımızı sömürdüğünü bugün artık çok daha net olarak gördük ve görüyoruz. Paralel yapıyla ilgili olarak gerek yurt içinde gerek yurt dışında yaptığımız son derece isabetli uyarılar, bakıyoruz paralel yapının bazı müttefiklerini, bazı yol arkadaşlarını da rahatsız ediyor. Bütün cesaret çağrılarımıza rağmen maalesef şantajın bazı siyasiler üzerinde hala etkili olduğunu görmek de açıkçası bizi üzüyor. Ekvator Gine'sinde Türkiye-Afrika İkinci Ortaklık Zirvesi'nde Afrikalı dost ve kardeşlerimize yaptığımız uyarılar da bu manada birilerini rahatsız etmiş. Afrikalı dost ve kardeşlerimizi bu sinsi yapı hakkında uyarmak bizim en tabii vazifemizdir, hakkımızdır. Zira farklı maskeler altında bir misyoner ve ajan tavrıyla bu yapının Afrika'da faaliyet göstermesi ülkemiz adına da dost ve kardeş ülkeler adına da ciddi bir tehdittir. Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit eden bu yapıyla mücadelemiz milletimizin de verdiği yetki uyarınca hız kesmeden devam edecek. Esnaf ve sanatkâr kardeşimin de bu mücadeleye omuz verdiğini, destek verdiğini biliyorum ve her birinize bu manada teşekkür ediyorum. Esnafımızın eli, kapısı, sofrası her daim açık olacak. Ancak sadakası ve zekatı inşallah yanlış ellere değil gerçekten ihtiyacı olanlara ulaşmaya devam edecek. Bir yanlış örnek bütün güzellikleri örtmez. Ülkemizde hamdolsun öğrencilere samimiyetle el uzatan, yoksulların elini karşılıksız tutan, gençlere milli ve manevi değerleri hiçbir karşılık beklemeden aktaran nice dernek var, vakıf var, teşekkül var. Bu ülkenin gerçek gönül mimarlarına elinizi, kapınızı ve sofranızı her daim açık tutacağınıza yürekten inanıyorum." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.