Cumhur İttifakı'nda İstanbul çatlağı

Cumhur İttifakı'nda İstanbul çatlağı

İstanbul seçimlerine sayılı günler kala Cumhur İttifakı’ndaki çatlak da gün yüzüne çıkmaya başladı!

YSK’nın seçimlerin tekrarına yönelik kararından sonra İstanbul’a otağını kuracağını belirten Bahçeli ile bütün ilçelerde miting yapacağı konuşulan Erdoğan’dan ses seda yok! Ne Bahçeli İstanbul’a otağını kurdu ne de Erdoğan ilçelerde miting düzenledi. Ancak üstüne üstlük Bahçeli, Cumhur İttifakı İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın ‘Kürdistan’ ve ‘Lazistan’ söylemlerine sert tepki gösterirken, ortak yayın için İsmail Küçükkaya’nın isminde mutabık kalınmasını da eleştirdi. Bahçeli’nin son günlerdeki eleştirileri Cumhur İttifakı’nda krizin olduğu şeklinde yorumlandı!

Cumhur’da çatlak büyüyor! Son üç yıl içerisinde referandum dahil bütün seçimlerde ittifak eden AK Parti ve MHP’de yenilenecek İstanbul seçimlerinde işin rengi değişti. ‘Pazara kadar değil, mezara kadar’ sloganlarıyla ittifaklarının sarsılmaz olduğunu ileri süren Cumhur İttifakı liderleri, bugünlerde bir hayli ters düşmeye başladılar. Yüksek Seçim Kurulu’nun 6 Mayıs’ta İstanbul seçimlerinin tekrarlanmasına yönelik karar vermesinden hemen sonra Cumhur İttifakı ortaklarından MHP Lideri Bahçeli, Binali Yıldırım’ın kazanması için İstanbul’a otağını kuracağını belirtirken, ancak gelinen noktada ittifakı zora sokacak açıklamalarda bulunması dikkat çekiyor.

NE ERDOĞAN MİTİNG YAPTI NE DE BAHÇELİ OTAĞI KURDU!

İstanbullular 23 Haziran’da tekrar sandık başına gidiyor. İstanbul’un kaybedilmesini adeta ölüm-kalım savaşı olarak gören Cumhur İttifakı partilerinde son dönemlerde ciddi krizlerin yaşandığı belirtiliyor. Özellikle YSK’nın yenileme kararı vermesinden hemen sonra MHP lideri Devlet Bahçeli İstanbul’a otağını kuracağını belirtirken, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın ise İstanbul’un bütün ilçelerinde miting yapacağı ifade ediliyordu. Ancak seçimlere son 11 gün kala ne Bahçeli İstanbul’a otağını kurdu ne de Erdoğan miting yaptı. Bunun bir sebebi olarak Binali Yıldırım ekibinin her iki liderin sahaya inmesini istemediği olarak belirtilirken, bir diğer sebebi ise Cumhur İttifakı’nda ciddi bir krizin olduğu yönünde!

 CUMHUR’DAKİ KRİZİN İPUÇLARI!

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin İstanbul’da görüntü vermemesinin nedeni olarak Binali Yıldırım’ın Kürt oylarını almak istemesi olarak yorumlansa da Bahçeli’nin son zamanlardaki eleştirel açıklamaları işin farklı boyutlarının olduğunu ortaya koyuyor. Özellikle son iki günde Bahçeli’nin Binali Yıldırım’ın ‘Kürdistan’ ve ‘Lazistan’ açıklamalarına sert tepki göstermesi, İmamoğlu-Yıldırım ortak yayınının moderatörünün gazeteci İsmail Küçükkaya olmasına yönelik eleştirisi ise Cumhur İttifakı’nda ciddi bir krizin olduğunun ipuçlarını veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum