Cumhur İttifakı'nda bir ilde daha kriz

Cumhur İttifakı'nda bir ilde daha kriz

MHP’li belediye başkan adayı Hamdi Ayan, AKP’lilerin, kendisinden adaylıktan çekilmesini istediğini açıkladı

AKP’lilerin, kendisinden adaylıktan çekilmesini istediğini söyle Zonguldak’ın MHP’li belediye başkan adayı Hamdi Ayan, “Bu zamana kadar MHP muhatap alınmadı. AKP seçimi alabilecek olsa, bu tavırlara girmez” dedi.

Cumhur İttifakı’nda yeniden aday düzenleme süreci yeniden değerlendirilirken bir kriz haberi daha geldi. Daha önceden, AKP ve MHP’nin seçim yarışına ayrı ayrı gireceği açıklanan Zonguldak’ta, MHP adayı Hamdi Ayan’a, geri çekilmesi yönünde baskı yapıldığı iddia edildi.

“İL MECLİSİ BAŞKANLIĞI TEKLİF EDİYORLAR”

AKP’liler tarafından, kendisine başkan yardımcılığı teklif edildiği öne sürülen Ayan, haberlerde doğruluk payı olduğunu  doğruladı ve “Benim için, ‘İl genel meclisi başkanı olsun’ gibi bir çağrı daha yapıldı. Hamdi Ayan üzerinde neden bunların yapıldığına iyi bakmak lazım. Bu zamana kadar MHP muhatap alınmadı. AKP adayı açıklandıktan sonra bunlar gündeme gelmeye başladı.” dedi. 

“Madem bir yola çıkmışsınız, artık sağınıza solunuza bakmayın. Eğer AKP seçimi alabilecek olsa, bu tavırlara girmez. AKP’li arkadaşlarım ‘illa da ittifak’ diyorlar. Zonguldak sonuçlarını 4 saat içinde bulabilecek araştırma şirketleri var ellerinde. ‘Bu seçimler, AKP adayı ile mi yoksa MHP adayı ile mi alınır?’ sorusunun cevabını bulsunlar bana söylesinler.” diyen Ayan, Zonguldaklı seçmenin böyle bir süreçle karşı karşıya bırakılmasında AKP'lilerin etkili olduğu dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum